Korkutan iddia…

ABD’de faaliyet gösteren ‘Shark Allies’ sivil toplum örgütü corona virüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini açıkladı

ads ads ads ads
28/09/2020

ads
Korkutan iddia…

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Covid-19) salgını için birçok ülke aşı çalışması için çaba sarf ediyor.

ABD’de faaliyet gösteren ve köpek balıklarının neslini korumak için kurulan ‘Shark Allies’ sivil toplum örgütü corona virüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşu, köpekbalıklarının karaciğerinden yapılan “Squalene” adlı doğal yağın yardımcı etken madde olarak corona virüs aşılarında kullandığını belirtti.

CORONA VİRÜS AŞISI İÇİN ETKEN MADDE KÖPEKBALIĞINDA

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl yaptığı açıklamada, köpekbalıklarının karaciğerinde bulunan ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere birçok ilacın yapımında kullanılan doğal yağ “Squalene” için yüzbinlerce köpekbalığının katledilebileceğini vurguladı. Yağın bileşenindeki güçlü yağlar aşıdaki bağışıklık etkisini arttırdığını ifade eden Brendl, mevcut bazı corona virüs aşısı adaylarında bu yağın kullanıldığını ifade etti.

BİR DOZ AŞI İÇİN 250 BİN KÖPEKBALIĞI GEREKİYOR

Tüm dünya nüfusunun squalene maddesinin kullanıldığı tek dozluk aşıya ulaşması için 250 bin köpekbalığının katledilmesi gerektiği, aşı 2 dozluk ise bu sayının 500 bine çıkabileceği kaydedildi.

Bir kişinin corona virüse karşı bağışıklık kazanması için iki doz aşının gerektiğini belirten Brendl, bunun yaklaşık yarım milyon köpekbalığının katledilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Stefanie Brendl, “Aşı çalışmalarını yavaşlatmak veya engellemek niyetinde değiliz. Ancak, Köpekbalıkları bu sebeple verimli bir tedarik zinciri değil” dedi.

28/09/2020 22:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: korona virüs aşı, köpek balığı, haberkibris, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.