Korkutan uyarı...

ads ads ads ads
20/05/2019

ads
Korkutan uyarı...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) geçen yıl temmuz sonunda başlayan Ebola salgının yayılma riskinin hala "çok yüksek" olduğu uyarısında bulundu.

İnsan sağlığına ilişkin pek çok konunun ele alınacağı Dünya Sağlık  Asamblesi'nin 72. toplantısının açılışında konuşan Adhanom, KDC'deki Ebola  salgının şimdiye kadar karşılaştıkları en karmaşık sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Ülkedeki tüm farklı siyasi grupların bir araya gelerek salgına karşı  ortak mücadele vermesi gerektiğine işaret eden Adhanom, "Çünkü, Ebola taraf  tutmuyor. Bu herkesin düşmanı. Bu salgını sonlandırmak için bir araya gelmediğimiz sürece, salgının daha da yayılması, daha pahalı ve agresif hale gelmesi hususunda gerçek bir risk taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Adhanom, salgının yayılma riskinin "çok yüksek" olduğu uyarısını  yaparak, KDC'deki her çatışmanın ve saldırının Ebola virüsüne yayılmasına yol açıyor.

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, "Biz sadece bir virüsle savaşmıyoruz. Emniyetsizlikle savaşıyoruz. Şiddetle savaşıyoruz. Yanlış bilgilendirme ile  savaşıyoruz. Bir salgının siyasallaşması ile savaşıyoruz." değerlendirmesinde  bulundu.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Sağlık  Direktörü Emanuele Capobianco, BM Cenevre Ofisi'nde geçen hafta düzenlediği basın  toplantısında, geçen temmuz ayından bu yana KDC'de Ebola virüsünden ölenlerin  sayısının bin 100'ü aştığını aktarmıştı.

Capobianco, tarihin en ölümcül ikinci Ebola salgını ile karşı karşıya  olduklarını kaydetmişti.

Ebola virüsü, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya  ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında, 30 bin kişiye virüs  bulaşmış, 11 binden fazla kişi ölmüştü.

20/05/2019 21:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Korkutan uyarı..., haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.