Koronavirüs etkisi: WhatsApp Gold tehlikesi geri döndü

ads ads ads ads
27/03/2020
HK

ads
Koronavirüs etkisi: WhatsApp Gold tehlikesi geri döndü

Sosyal medya devi Facebook bünyesinde bulunan Messenger ve WhatsApp gibi sesli ve videolu arama hizmetlerindeki trafiğin iki katından fazlaya çıktığını belirtiyor. Haliyle siber dolandırıcıların merceğine giren bu servisler şu sıralar pek çok dolandırıcılık girişimine alet ediliyor.

WhatsApp gibi çok kullanılan uygulamalar üzerinden kullanıcılara çeşitli konularda mesajlar atılarak tuzak kuran dolandırıcılar bir kez daha iş başında. 

TechRadar’da yer alan habere göre, Koronavirüs salgını sonrası pek çok kişinin evden çalışmayı kolaylaştıran videolu görüşmeye imkan veren uygulamalara yönelmeye başlaması siber dolandırıcıları harekete geçirdi. 

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması  WhatsApp'ta geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ve kendisini daha üstün bir sürüm gibi tanıtan "WhatsApp Gold” yeniden ortaya çıkmış durumda.

WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiş yapılarak çok daha avantajlı bir şekilde uygulamayı kullanılabileceği belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kişiler uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor.

Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kişilerin tüm kişisel bilgileri ya da yaptığı online alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kişilerin mağdur duruma düşmesine neden oluyor.

Son dönemlerde sıkça görülmeye başlanan  WhatsApp mesajları ile ilgili açıklamalar yapılırken kişilerin bu tür mesajlara inanmaması gerektiği ve hiçbir şekilde bu mesajlardaki linklerin açılmaması gerektiğini belirtildi.

Uzmanlar, kısa süre içerisinde çok hızlı bir şekilde yayılan bu mesajlara karşı kişilerin mesajı göndereni engellemesi ve bu kişiler ile görüşmemesi gerektiğini hatırlatıldı.

Arkadaş listenizden böyle bir mesaj geldiğinde kesinlikle herhangi bir uygulama yüklemesi yapmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Zira Kullanıcıları virüslü bir uygulamaya yönlendiren WhatsApp Gold linki, aktarılan bilgilere göre oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

Uzmanlar WhatsApp'ın Gold adı altında bir uygulaması olmadığını belirterek bu tür uygulama ve güncellemelere karşı vatandaşları uyardı.

27/03/2020 10:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: WhatsApp Gold tehlikesi, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.