Koruçam'da 250 dönümlük alan yandı

ads ads ads ads
21/05/2022

ads
Koruçam'da 250 dönümlük alan yandı

 Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekiplerinin, bugün öğle saatlerinde Koruçam’da çıkan yangına paydaş kurumlarla birlikte müdahale ederek, söndürme ve soğutma çalışmalarında bulunduğu açıklandı.

Sivil Savunma ekiplerinin yangına 2 itfaiye aracı, 1 su tankeri, 2 yangına ilk müdahale aracı ve 11 personelle müdahale ederek söndürme ve soğutma faaliyetlerini gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamaya göre, söndürme çalışmalarında, dron kullanıldı, yangının genişleme ve yayılma yönü belirlendi, söndürme çalışmalarının daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlandı.

Yangın saat 16.00 civarlarında kontrol altına alındı.

Çıkan yangın sonucu yaklaşık 250 dönümlük alan içerisindeki, kuru otlar, biçilmemiş ekinler, zeytin ve harup ağaçları, kamışlık ve makilik alanlar yanarak zarar gördü. Yangına, polis itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri ile bölge halkı tarımsal araçları ile ve bölge Belediyelere ait su tankerleri ile müdahale edildi. Yangın alanındaki soğutma çalışmaları sürüyor. Tedbir amaçlı bu gece bölgede itfaiye ekibi bulundurulacak.

21/05/2022 18:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: koruçam
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.