Kraliçe II. Elizabeth'ten tarihi rekor

ads ads ads ads
09/09/2015

ads
Kraliçe II. Elizabeth'ten tarihi rekor

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için bugün tarihi bir gün. Kraliçe II. Elizabeth, Türkiye saatiyle bu akşam 19.30'da, tam 22 bin 226 gündür tahtta oturuyor olacak. Bu bir rekor.

Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. 89 yaşındaki İngiltere Kraliçesi, rekoru bir döneme adını veren büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria'nın elinden aldı.



KRALİÇE ELIZABETH KİMDİR?



Elizabeth, 21 Nisan 1926’da Londra'da dünyaya geldi. 1952'de babası kral VI.George'ın ölümü üzerine taç giydi. Taç giydiğinde henüz, 25 yaşındaydı.



Kraliçe'nin Prens Philip ile evliliğinden dört çocuğu oldu. İlk çocuğu olan Prens Charles, 1981’de Diana ile evlenmesi üzerine dikkatleri üzerine çekti. Çiftin çalkantılı evliliği çok konuşuldu.



1997’de Prenses Diana’nın bir trafik kazasında ölümü ve arkasında bıraktığı sorular Kraliçe’nin peşini hiç bırakmadı.



12 BAŞBAKAN İLE ÇALIŞTI



Elizabeth, Britanya tahtının sahibi olmasının yanı sıra İngiliz Uluslar Topluluğu'ndaki 15 ülkenin de sembolik devlet başkanı. 63 yıllık hükümdarlığında 12 İngiltere Başbakanı, 12 ABD Başkanı, 7 de Papa gördü.



Kraliçe'nin ilk başbakanı Winston Churchill'di. Mevcut Başbakanı David Cameron, Kraliçe tahta geçtiğinde henüz doğmamıştı bile. Cameron, II. Elizabeth için, ''Geçen 63 yılı aşkın süredir, devamlı değişen dünyada, değişmeyen istikrar taşı'' nitelemesinde bulunuyor.  

09/09/2015 14:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kraliçe II. Elizabeth, ingiltere
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.