Kritik maçta büyük olaylar çıktı!

ads ads ads ads
15/10/2014

ads
Kritik maçta büyük olaylar çıktı!

UEFA'nın en kritik maç ilan ettiği Sırbistan-Arnavutluk karşılaşmasında büyük olaylar çıktı. İngiliz hakem Martin Atkinson karşılaşmayı tatil etti.



Maçın 42. dakikasında stadyum dışından saha içine yollanan gökyüzü kamerasına asılı (drone) Arnavutluk bayrağı saha içini ve tribünleri karıştırdı.



Maçın oynandığı sırada stadyum üzerinde dalgalanan ve sahanın içine kadar giren bayrağın, Sırp futbolcu Stefan Mitrovic tarafından yakalanıp indirilmesene Arnavut Milli Takımı futbolcuları müdahale etti. Çıkan olaylarda 2 futbolcu yaralandı.



UEFA MAÇI TATİL ETTİ

Arnavut futbolcuların Mitrovic'in üzerine yürümesi sonucu Sırp futbolcular ve Arnavut futbolcular arasında saha içinde kavga çıktı. Saha içinde çıkan bayrak kavgasına yedek oyuncular ve taraftarlar da dahil olunca hakem maçı durdurdu. Soyunma odasına giren maçın İngiliz hakemi Martin Atkinson olayların devam etmesi nedeniyle ve güvenlik gerekçesiyle maçı tatil etti. UEFA da açıklama yaparak maçın tatil edildiğini duyurdu.



SIRP TARAFTARLAR BELGRAD SOKAKLARINA DÖKÜLDÜ

Maçın tatil edilmesinin ardından Belgrad sokaklarına dökülen Sırp taraftarlar, Arnavutluk bayrağını yakıp Kosova ve Arnavutluk aleyhine sloganlar attılar.



HELİKOPTERİN BAŞBAKANIN KARDEŞİNE AİT OLDUĞU İDDİASI

EURO 2016 eleme maçını izleyen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kardeşi Osli Rama'nın bayrağın açıldığı helikopterin sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.



TİRAN'DA VE PRİŞTİNE'DE MAÇ TAKİP EDİLDİ

Tiran ve Priştine'de binlerce kişi Kırmızı-Siyaha bürünerek kent merkezlerinde maçı izledi. Priştine ve Tiran kent merkezleri renkli görüntülere sahne oldu.



PRİZEN'DE KUTLAMA

Olayların yaşanması ardından Prizren'de binlerce Arnavut sokaklara döküldü. Prizren'in tarihi Şadırvan merkezine akın eden Arnavut taraftarlar ellerinde bayraklarla sevinç gösterisinde bulundular. Prizren'in merkezi caddelerine araçlarıyla inen binlerce Kosovalı Arnavut, yaşanan olayı kutladılar. Prizen, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından yapılan en kalabalık kutlamayı gördü.



TİRAN'DA COŞKULU KUTLAMA

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Sırbistan-Arnavutluk maçının tatil edilmesinin ardından binlerce kişi sokağa dökülerek kutlama yaptı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sahada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan ve Arnavutluk maçı ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Rama, Arnavutluk A Milli Futbol Takımı ile gurur duyduğunu söyledi. Başbakan Rama, kardeşinin gözaltına alındığı iddiası ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı.



Öte yandan, Belgrad'daki maçta çıkan olaylar sırasında 45 Arnavut'un gözaltına alınması ve Sırp taraftarların Arnavutluk bayrağının yakılması nedeniyle başkent Tiran'daki Sırbistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Başkent Tiran'da, maçın tatil edilmesinin ardından binlerce kişi sokağa dökülerek kutlama yaptı.



ARNAVUTLUK BAŞKANI EDI RAMA: "ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Sırbistan-Arnavutluk maçında yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.



Rama, yaptığı açıklamada, Arnavutluk A Milli Futbol Takımı ile gurur duyduğunu belirterek, "Tüm dünyanın gördüğü bu yakışıksız hareketer nedeniyle üzüntü duyuyorum" ifadesini kullandı.



Arnavutluk İçişleri Bakanı Sajmir Tahiri de olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, halen Belgrad'da bulunan milli takım heyetinin ve taraftarların can güvenliğinden Sırbistan devletinin sorumlu olduğunu kaydetti.



Bu arada, Sırbistan'ın Tiran Büyükelçiliği önünde de güvenlik önemleri artırıldı. Çıkabilecek olası olaylar nedeniyle çok sayıda polis büyükelçilik binası önüne sevk edildi.



Futbolda, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeler I Grubu'nda Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Kosova'yı da kapsayan "haritanın" yer aldığı Arnavutluk bayrağı bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.



Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine maçın hakemi Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyuyulmuştu.

15/10/2014 08:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sırbistan-Arnavutluk, spor, haber
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.