KTAMS yeni mesai saatlerine uymayacak

ads ads ads ads
08/12/2016

ads
KTAMS yeni mesai saatlerine uymayacak

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 5 Aralık tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu’nun kamuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi kararına karşı aldığı iş başı yapma ve iş bırakma eylemi kararını tüm bakanlıklar ile kurum, kuruluşlara tebliğ ettiğini bildirdi. Sendika açıklamasında, eylemlerin sendikal hak olduğu ve engellemeye veya durdurmaya çalışmanın anayasal ve yasal suç teşkil ettiği kaydedildi.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e ithafen yazılan tebliğe yer veridli.

“ÇALIŞMA SAATLERİ 08.00-15.30”

Tebliğde, “Günün yirmi dört saatinde süreklilik gösteren ve elzem olan hizmetlerin dışında kalan kurumlarda 5 Aralık tarihinden başlayarak; aralık, ocak ve şubat ayları için hafta içi her gün saat 08.00’da iş başında olma ve pazartesi, salı, çarşamba ve cuma günleri saat15.30’da, perşembe günleri ise saat 17.00’de iş bırakma eylemi yapma kararı aldığını duyurmuş ve üyelerini açıkladığı bu eyleme uymaya davet etmiştir” denildi.

Gazimağusa Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Girne Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Gazmağusa Gümrük Şube Amirliği ile Girne Gümrük Şube Amirliği’nde de 5 Aralık’tan Şubat ayına kadar hafta içi her gün saat 08.00’de iş başında olma ve pazartesi, salı, çarşamba ve cuma günleri saat 15:30’da iş bırakma eylemi kararı alındığı kaydedildi.

“SAĞLIK KURUMLARINDA 07.45-15.30”

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı sağlık servisleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı sağlık servislerinde çalışan ve değiştirilmiş şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamı dışında kalan kamu görevlileri için yine Aralık, Ocak ve Şubat ayları için hafta içi her gün saat 07.45’te iş başında olma ve saat 15:30’da iş bırakma eylemi yapma kararı alındığı kaydedildi.

Değiştirilmiş şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 102’nci maddesinin (1)’inci fıkrası çerçevesinde kamu sağlık çalışanları içinde yine aynı dönem için 07.45’te iş başı 15.30’da iş bırakma eylemi kararı alındığı kaydedildi.

“EYLEMLER SENDİKAL HAKTIR, ENGELLEMEYE ÇALIŞMA SUÇ TEŞKİL EDER”

Tebliğde “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası tahtında yukarda tasnifi verilen eylemlerimizi gerçekleştirmek sendikamızın ve üyelerimizin hakkıdır. Sendikamızın ve sendikamıza bağlı üyelerimizin eylemlerini engellemeye veya durdurmaya mahfuz gerçekleştirilecek olan tüm hukuki veya fiili işlemler KKTC Anayasası ve yasaları tahtında var olan haklarımızın ihlali ve Anayasal ve yasal suç teşkil edecektir. Yukarıdaki tüm olgu, gerçekler, yasal durum tahtında gereğini saygılarımla arz ederim” ifadeleri yer aldı. 

08/12/2016 14:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KTAMS, yeni mesai saatleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.