KTBB: 'Sivrisineklerle mücadele en temel belediyecilik görevimiz'

Rahat bir yaz geçirmek ve sivrisineklerden bulaşabilecek olası hastalıkları önleyebilmek için belediyelerin halkla  el ele mücadele etmesinin büyük önem arz ettiği kaydedildi.

ads ads ads ads
25/04/2019

ads
KTBB: 'Sivrisineklerle mücadele en temel belediyecilik görevimiz'

 Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, bu yılki yağışlarla birlikte sulak alanların boyutları ve sayısının kontrolsüz  şekilde arttığını belirterek, sivrisineklerle mücadelenin en temel belediyecilik görevleri olduğunu vurguladı.

Belediyeler Birliği açıklamasında, sivrisinekler için üreme alanı oluşturan  sulak alanların tespiti ve bu alanlarda düzenli olarak insan sağlığına, çevreye ve diğer canlılara zararı olmayan bakteri kökenli biyolojik ürünlerle belediyelerin  ekipleri tarafından sivrisinek mücadelesi yapılmasının büyük önem taşıdığı belirtildi.

Sivrisineklerle mücadelelerin başarıya ulaşması için halkın mücadeleye dahil olmasının  çok önemli olduğu vurgulanan açıklamada, bahçelerdeki  kovalarda, varillerde,  her çeşit kaplarda 1 haftadan fazla bekleyen suların boşaltılması, kırık rögar kapaklarının onarılması, su depolarının kapaklarının kapatılmasının  evlerin  çevresinde sivrisinek üremesini engelleyeceği belirtildi.

Açıklamada, rahat bir yaz geçirmek ve sivrisineklerden bulaşabilecek olası hastalıkları önleyebilmek için belediyelerin halkla  el ele mücadele etmesinin büyük önem arz ettiği kaydedildi.

25/04/2019 12:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KTBB, SİVRİSİNEK, HABER, KIBRIS, MÜCADELE
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.