KTÖS, Kooperatif İşleri Mukayyidi Dana’yı Eleştirdi

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kooperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana’yı eleştirdi.

ads ads ads ads
14/11/2019
HK

ads
KTÖS,  Kooperatif İşleri Mukayyidi Dana’yı Eleştirdi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kooperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana’yı “partizanlık yapmak, çifte standart yaratmak ve Türkiye yetkililerinin talimatıyla hareket etmekle” suçladı.
Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin dayattığı paketi koltuk uğruna yürürlüğe koyan UBP-HP hükümetinin  gözünü Kıbrıs Türk toplumunun sermaye kuruluşları olan kooperatiflere diktiğini” iddia etti.
Elcil, Koperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana’nın  görevini kötüye kullanarak, kooperatifleri basın önünde kötülemeye devam ettiğini, siyasi gerekçelerle bir kooperatifin yönetimini görevden almaya çalıştığını, basın önüne çıkarak yasalara aykırı bir şekilde ilgili kooperatif hakkında güven sarsıcı beyanlar yaptığını savundu.
“Türkiye’nin dayattığı paket çerçevesinde bu uygulamaların yapıldığını” savunan Elcil, “Sn. Dana verilen talimatları yerine getirmekte ve bu uygulamaları hesap verebilir, şeffaflık ilkelerinin arkasına saklanarak yaptığını iddia etmektedir. Bize göre Sn. Kemal Deniz Dana partizanlık yapmakta, çifte standart yaratmakta ve Türkiye yetkililerinin talimatları ile hareket etmektedir” iddiasında bulundu.
Elcil açıklamasında, Dana’ya; “sorumluluğunda olmasına rağmen neden denetimleri geç yaptığını, kooperatifleri suçlamasının altında yatan esas neden kooperatifleri gündem yapıp kapatmak mı olduğunu, kamuoyu önünde  sürekli açıklamalar yaparak  neden kooperatiflerin güvenilirliğini tartıştığını, Koperaif Merkez Bankası’na geri ödenmeye krediler konusunda ne yaptığını,  bazı köy kooperatiflerindeki  yasa dışılıkları neden gizlediğini” sordu.

14/11/2019 17:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, KTÖS, ener Elcil, Kooperatif İşleri Mukayyidi Kemal Deniz Dana, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.