KTTO: Açılım kaçınılmazdır; Öncelik sağlık tedbirlerini almaktır

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, “Mahalle Baskısı” yaratmaya çalıştığı ithamlarını yanıtladı:

ads ads ads ads
29/09/2020

ads
KTTO: Açılım kaçınılmazdır; Öncelik sağlık tedbirlerini almaktır

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan, DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe’nin “KTTO merkezli mahalle baskısı” açıklamalarına yanıt geldi.

KTTO’nun açıklaması şöyle:

Pandemi sürecinde yükseköğretim öğrencilerinin adamıza gelmekte karşılaştıkları sıkıntılar ve bunun ekonomiye yansımaları göz ardı edilemeyecek bir durumdur.

DAÜ-SEN Başkanı Sayın Ulaş Gökçe’nin, ironi yaparcasına, eğitimin online sürdürülmesinin sorumlusu olarak  “KTTO merkezli mahalle baskısı” değerlendirmesine şahit olduk.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ‘mahalle baskısı’ oluşturmak amacında olmadığı gibi, salgın önlemlerinin bilimsel temellerde alınması için her türlü katkıyı yapmasının yanında; gerek kendi bütçesinden , gerekse üyelerinden topladığı bağışlarla ciddi miktarda sağlık harcaması gerçekleştirilmiştir.

Covid-19 salgını ciddi bir tehlikedir ve bu tehlikenin üstesinden gelmek için bilimsel temellere göre çalışmak esastır. Bu salgının yarattığı ekonomik sorunlar da en az salgının kendisi kadar tehlikelidir.

 “Önce sağlık” desek bile, ekonomik faaliyetleri sürdürmek anlamına gelen ‘açılma’nın önemli olduğunu, ‘açılma’ için öncelikli olarak  sağlık önlemlerini de kararlılıkla almak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız.

Odamızın bu doğrultudaki faaliyetlerinin  “mahalle baskısı” olarak değerlendirilmesini kabul etmiyor,  halkımızın salgın ortamında da yaşamını ekonomik olarak devam ettirebilmesi, insanlarımızın sağlığından olmaması, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini sürdürebilmesi ve işletmelerimizin mümkün olduğunca ‘açık’  kalabilmesi için çalışmaya  devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz.

 

 

 

 

29/09/2020 19:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KTTO: Açılım kaçınılmazdır; Öncelik sağlık tedbirlerini almaktır, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.