Kültür Sanat ve Yaşam

ads ads ads ads
17/01/2023

ads
Kültür Sanat ve Yaşam

HABER KIBRIS- KÜLTÜR SANAT VE YAŞAM- Meltem Hasipoğlu

Haber Kıbrıs, Kültür Sanata ve sanatçıya değer veren bir dijital gazete olarak bugünden itibaren, her hafta Salı günü sanatseverlerle buluşuyor. Bu ayın Kültür Sanat etkinliklerinden konser, festival, sergi, tiyatro, dans, sinema, söyleşi ve paneller gibi kültür sanat yaşamına yön veren etkinlikleri bu sayfadan duyuracağız. Ayrıca ülkenin sevilen sanatçılarını sayfamızda sanatı ve kişiliği ile yaptığımız röportajlarla daha iyi tanıma fırsatı bulacağız.

İlk konuğumuz Şair Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu Haber Kıbrıs ‘Kültür Sanat ve Yaşam’ okuyucularına şiiri anlattı.

Şair Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu Haber Kıbrıs ‘Kültür Sanat ve Yaşam’ okuyucularına şiiri anlattı.

 “ Şiir bir üst dil, derinlerdekini görme ve gösterme. Şiir iyileştiren bir şey. Şiirsiz bir yaşam düşünemiyorum. Toplum için yazıyorum. Yazmayı öğrendim öğreneli, şiir yaşamımda var. Ortaokul ve lisede çok özel öğretmenlerle karşılaştım. Benim için her biri çok değerlidir.  Şiir ders olarak ilkokuldan başlamak üzere okutulmalı. İletişim için, güzeli bulmak için, şiir hayatımızda hep olmalı. Mayıs ayında yeni şiir kitabımı yayınlamak için çalışıyorum. Bunun yanında 4. müzik Albümü için de sona doğru gelindi. Sözleri benim, besteler Mustafa Tozakı’ya ait.”

İşte ayın sanat etkinlikleri...

Akdeniz Esintileri Perşembe Sohbetleri (Öğretmene Vefa)

KONSER

Girne Belediyesi TSM, 25. yıl konserleri 22-23 Ocak'ta

Şef İhsan Gürel yönetimindeki Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu (TSM), 25. Yıl konserlerini, 22-23 Ocak tarihlerinde gerçekleştiriyor.Girne Belediyesi Oda Tiyatrosunda, iki gün verilecek konserler,  Türk bestekâr ve ses sanatçısı Arif Sami Toker bestelerinden oluşuyor.Girne Belediyesi Kültür İşleri Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre Pazar ve Pazartesi geceleri saat 20.00’de başlayacak konserlerle ilgili davetiyelerin Girne Belediyesi’nden temin edilebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası “Ocak Konserleri”

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 26 Ocak Perşembe 20.00’de Gazimağusa DAÜ Kültür Kongre Sarayı’nda ve 27 Ocak Cuma saat 20.00'de ise YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (Lefkoşa) “Ocak Konserlerini” gerçekleştirecek.

Konserler ücretsiz ve halka açık olan konserleri dinlemek isteyenler mesai saatlerinde 03922291762 numaralı telefona ulaşabilir.

 KKTC CSO bu konserinde, İrlandalı genç orkestra şefi Karen Ni Bhroin’i misafir edecek. Yakın zamanda Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası ve BBC Filarmoni Orkestrası başta olmak üzere konserler gerçekleştiren Karen Ni Bhroin’in yönetimindeki konserlere tüm sanatseverler davetli.

SERGİ

Turan Aksoy “Bütün Cinler” sergisi 

Girne Art Rooms Galeri, Turan Aksoy’un Bütün Cinler sergisiyle 2023 yılının ilk sergisine evsahipliği yapacak.

Aksoy’un kavramsal odaklı seçkisi, sanatçının hayata, zamana, mekânsal değişimlere, aşka, aşkın ötekibedenle kurduğu düşe bakışını ve sanatçının içsel hesaplaşmalarını yansıtıyor. Birbiriyle bağlantılı konuları bir araya getiren Bütün Cinler sergisi sanatçının gözlem-ciliğini, hayal-ciliğini ve ifade-ciliğini gösterebilme gücünü taşıyor.

19 Ocak Perşembe, saat 18.30’da düzenlenecek açılış kokteyli ile sanatseverlerle buluşacak olan sergi, 22 Mart 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Veysi Soyer “Path of a Soul” 20 Ocak’ta

Veysi Soyer’in  “Path of a Soul” isimli resim sergisi 20 Ocak Cuma günü Rüstem’s Art Gallery'de açılacak. Sergide, Soyer'İn “Fragments From Cyprus” isimli Kıbrıs fotoğraflarından oluşan dia koleksiyonu  da yer alacak.

Bedia Kale’nin küratörlüğünde gerçekleşecek ve kırmızı, mavi, siyah ve toprak serisi temalarından oluşan bir seçkinin yer alacağı sergi, saat 18.00’de açılacak. Sergi 2 hafta sürecek.

TİYATRO

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan Şubat Ayında Üç Oyun

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nda, Flavia Coste'nin yazdığı, Osman Ateş’in yönettiği “Paraya Hayır” isimli tek perdelik komedi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda her Çarşamba ve Cuma akşamları sahnelenmeye devam ediyor.

Tüm oyunların biletleri www.biletinial.com adresinden ve LBT gişesinden temin edilebiliyor.

Juliet ve Romeo – Bir Evlilik Zehirlenmesi

Lefkoşa'da sahne'de oynanan Juliet ve Romea 'Bir evlilik Zehirlenmesi' oyunu 21 Ocak Cumartesi saat:20:00'da sahnelenecek.

KKTC’de bu hafta yayınlanan kitaplar….

'Mağusa Sulak Alanları' (Gazimağusa Namık Kemal Lisesi öğrenci ve öğretmenleri)

Gazimağusa Namık Kemal Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı Mağusa Sulak Alanları isimli kitap yayımlandı.

NKL’den yapılan açıklamaya göre, okul idaresinin de hazırlanmasına katkı koyduğu kitapta,   Gazimağusa’daki sulak alanlarda  yaygın olarak görülen  kuş ve bitki  türleri  ile  dünyada sulak alanları koruyan bazı çalışmalar anlatılıyor. Mağusa sulak alanları gezisinden sonra edinilen bilgi ve gözlemler, herkesin okuyabileceği bir kaynağa dönüştürüldü.

Kitapta, bu alanlarla ilgili  tarihi ve coğrafi bilgiler yanında resim ve fotoğraflar yer alıyor.Mağusa Sulak Alanları kitabı, dijital ortamda  kitapseverlerle  buluşacak,  QR kodlu anahtarlıklarla satışa sunulacak.

Eralp Adanır “Memleketimizde Muhacir Yahudiler, 1946-1949” 

Televizyon Program yapımcısı, gazeteci yazar Eralp Adanır’ın “Memleketimizde Muhacir Yahudiler 1946-1949” isimli araştırma kitabı, Mete Adanır Vakfı Yayını olarak okurla buluştu.

İsmail Bozkurt "Yusufçuklar Oldu mu?"

İsmail Bozkurt’un kendi seslendirdiği romanı "Yusufçuklar Oldu mu?"Storytel’de yayınlanmaya başlandı.

Telsim’den verilen bilgiye göre, dünyanın en büyük sesli ve e-kitap yayın servislerinden Storytel, 700 binden fazla başlık ve içeriğini dinleme ve okuma imkanı veren bir abonelik hizmeti sunuyor.  Kitapseverler, Storytel’i AppStore ve GooglePlay’den indirip Kıbrıs Türk Edebiyatı’na ait kitapları dinleyebiliyor.

 

 

 

17/01/2023 08:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS: kültür, sanat, yşam, haberkıbrıs, meltem hasipoğlu, kültür dairesi,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2019 Digihaber Portal Services Ltd. Haber Kıbrıs.