Kuzey Kıbrıs FIJET kuruldu!

ads ads ads ads
19/03/2019

ads
Kuzey Kıbrıs FIJET kuruldu!

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (FIJET) Başkanı Tijani Haddad, Yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (ATURJET) Başkanı Delal Atamdede ve Kuzey Kıbrıs Üyesi Prof. Dr. Olgun Çiçek eşliğindeki15 kişilik bir heyet KKTC’ye gezi düzenledi. 65.yılını kutlayan, bünyesinde 33 ülke, 750 üye bulunan ve uluslararası bir federasyon olan Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (FIJET)’nin Yönetim Kurulu toplantısı, 17-20 Mart arasında DMG Grup ve Acapulco Resort Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Düzenlenen gezi kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ziyaret edildi. Ziyaretin gala gecesi bu akşam Acapulco Resort Hotel’de gerçekleştirildi. Geceye Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu da katıldı. Saat 19.30 sıralarında başlayan gala gecesinde Kıbrıs Türk Halk Dansları gösterilerinin yanı sıra semazen gösteri de gerçekleştirildi. FIJET Kıbrıs Üyesi Prof. Dr. Olgun Çiçek yapılan görüşmeleri Haber Kıbrıs’a değerlendirdi.

Çiçek: Bu gezinin kazanımı büyük oldu!

KKTC’de gerçekleştirilen 3 günlük toplantıların, görüşmelerin ve ziyaretler katılımcı yabancı ziyaretçiler tarafından memnuniyetle karşılandığının altını çizen FIJET Kıbrıs Üyesi Prof. Dr. Olgun Çiçek, FIJET Başkanı Tijani Haddad’ın Dünya Federasyonu Başkanı olduğu halde “ Ben, utanıyorum.  Daha önce burayı gelmedim, görmedim, bilmiyordum. Bu bizim ayıbımız” dediğini aktardı. Bu anlamda kendilerinin hem mutlu olduklarına dikkat çeken Çiçek, “gurur duyduk ülkemizi tanıttık, güzelliklerini gördüler, bu potansiyelin olduğunu fark ettiler” dedi. KKTC turizmine destek olacakları yönünde sözler aldıklarını anlatan Olgun Çiçek “Kendi ülkelerinde bizim turizm potansiyelimizi tanıtmak için her türlü desteği vereceklerini söylerdiler. Burada yapılacak etkinliklere daha sık katılacaklar. Bu bizim için bir kazanımdır” dedi.

Kuzey Kıbrıs FIJET’i kuruldu

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Kuzey Kıbrıs FIJET’in kurulduğunu aktaran Olgun Çiçek, “Burada  bulundukları serede, yönetim kurulu toplantısında onaylatarak Kuzey Kıbrıs FIJET kuruldu. Bu bizim için bir başlangıç oldu. Biz artık kendi üyelerimizle kendi ekibimizle hem KKTC’nin dışarıdaki tanıtımı hem de FIJET ailesi ile birlikte turizm çalışmalarımızı, projelerimizi ortak yürütebileceğiz. FIJET’in çok büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Çiçek “Bizim için çok büyük bir kazanım. FIJET Dünya Turizm Örgütü üyesi bir kuruluş. Bizim tanınırlığımız için çok önemli bir avantajdır. Bundan sonra da çok güzel birlikteliklerle ve projeler olacağına inanıyoruz” dedi.

FIJET Akademi’nin eğitimi UFÜ ev sahipliğinde yapılacak

Genç turizm gazeteciler ve yazarları yetiştiren FIJET Akademi’nin  Haziran ayında yapılacak olan eğitim seminerlerinin Uluslararası Final Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini anlatan çizen FIJET Kıbrıs Üyesi Prof. Dr. Olgun Çiçek, “Bu ülkemiz için bir kazanım oldu. Bunun görüşmeleri de yapıldı. İyi bir başlangıç ve hızlı bir giriş ile turizm ve tanınırlık katkısını artıracağına inanıyoruz” dedi.

19/03/2019 23:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs FIJET kuruldu!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.