Kuzey Kore’de Squid Game dizisini ülkeye getirene idam cezası

ads ads ads ads
25/11/2021

ads
Kuzey Kore’de Squid Game dizisini ülkeye getirene idam cezası

Dünyada izlenme rekorları kıran Squid Game dizisini Kuzey Kore'ye getirmekle suçlanan kişi idam cezasına çarptırıldı. Diziyi USB bellek ile satın aldığı tespit edilen lise öğrencisi ise ömür boyu hapse mahkum edildi.

Radio Free Asia'nın haberine göre, dünyayı kasıp kavuran Squid Game dizisi,  Kuzey Kore'yi karıştırdı.

Batı kültürünün halk tarafından benimsenmesini engellemek amacıyla sert tedbirlere başvuran Pyongyang yönetimi, diziyi ülkeye sokmakla suçlanan bir kişiyi idam cezasına çarptırdı.

Squid Game dizisini satın aldığı tespit edilen bir lise öğrencisi ise ömür boyu hapse mahkum edilirken, seriyi izleyen diğer 6 öğrenciye de 5 yıl ağır işlerde çalışma cezası verildi.

Habere göre öğrencilerden biri 3 bin dolar rüşvet ödeyerek kurtuldu.

Öğretmenler görevden uzaklaştırıldı

Cezalandırılan öğrencilerin okuduğu okulda görevli öğretmenler de olayda sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Okul yöneticileri ise sürgün riskiyle karşı karşıya.

Sıkı tedbirler uygulanıyor

İnternet erişimi, televizyon yayınları ve her türlü kültürel içeriğin devlet kontrolünde olduğu Kuzey Kore'de yönetim, halkın her hareketini yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz ay Kuzey Kore devlet medyası tarafından, `İnsanlığın aşırı rekabet sonucu yok edildiği kapitalist Güney Kore toplumunun canavarca doğasının bir örneği` olarak nitelenen Squid Game’in ise ülkede gizli bir şekilde yayılmaya devam ettiği belirtiliyor.

25/11/2021 15:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kore, Squid Game, haber, dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.