Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği Dernek Binası Açılışı Gerçekleşti

Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği yeni binası yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.

ads ads ads ads
10/08/2020
HK

ads
Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği Dernek Binası Açılışı Gerçekleşti

Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği yeni binası yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.

Lapta Sahil Yolu girişi karşısında bulunan yeni hizmet binasının açılışına; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Eşi Meral Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un katılımı ile açılışı gerçekleştirilen binada Dernek üyelerinin yapmış olduğu Eğitmen Zişan Damdelen eşliğinde hazırlanan El sanatları, resim nakış ve ahşap oyma işleri sergilendi.

Dernek yönetim kurulunun açmış olduğu stantlarda Herse, Bulgur Köftesi, Şamişi, Sulu Muhallebi, Kızarmış Fıstık, Kek vb.. bir çok satışı gerçekleştirerek Canlı Müzik eşliğinde ve Eğitmen Şef Ersin Tünay eşliğinde Lapta Esintileri Korosunun seslendiği şarkılar ile Dernek binası açılışı tam bir festival havasında geçti.

 

2018 yılında kurulma çalışmalarıyla başlayan Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği 2019 yılında resmi polarak kurulmuş olup Dernek bünyesinde birçok sosyal ve kültürel faaliyette bulunmaktadır. Lapta Kültürünü ileriye taşımayı hedefleyen dernek Lapta Belde Halkına,Lapta Esintileri Korosu, Limon Çiçekleri Amatör Tiyatro Ekibi, Lapta Ahşap Oymacılığı, Lapta Nakışları gibi birçok sosyal ve Kültürel faaliyetle Lapta beldesine hizmet veriyor.

 

10/08/2020 14:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.