Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hasar büyük

Yangının faturası ağır olacak

ads ads ads ads
28/02/2020
HK

Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi’nde ciddi hasar var

ads
Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hasar büyük

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünde başlayan ve ikinci katı büyük ölçüde etkileyen yangının faturası ağır olacak.

Yangında hastanenin ikinci katında yer alan cerrahi servisi, kadın doğum servisi, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler, kalp damar cerrahisi, kalp damar cerrahisi yoğun bakım üniteleri ve anjiyo birimi büyük zarar gördü. Hastaneden özel ve kamu hastanelerine üç yüz civarında hasta sevki yapıldı.

Sabah başlayan yangın ile birlikte, polis, itfaiye, sivil savunma ve askeri personel de süreçte etkin görev üstlendi. Devlet erkanının da yangın süresi ve sonrasında hastanedeki sevk ve organizasyonla ilgili bilgi aldığı ve gerekli katkıları yaptığı görüldü. Yangının sona ermesi ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hastane içerisinden dışa yansıyan görüntüler ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Acil müdahaleler yanında kalp- böbrek nakli gibi önemli ameliyatlarda kullanılan bir çok tıbbi cihaz, ilaç ve yoğun bakım ünitesi aksamları büyük hasar gördü. Uzmanlar, maddi kaynak bulunması halinde yanan bölgelerin ve hasar gören cihazların en az üç ayda yeniden aktif hale getirilebileceği görüşünde.

Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi’nde ciddi hasar var

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde meydana gelen yangından en fazla nasibini alan bölümlerden biri Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi oldu. Ciddi şekilde yanan bölümde neredeyse kullanılacak cihaz kalmadı.

2 kişi hayatını kaybetti

Yangın sırasında, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden Yakın Doğu Hastanesi’ne tahliye edilen 62 yaşındaki Erdoğan Kalaycılar ve 74 yaşındaki KOAH hastasi Asım Uyguroğlu hayatını kaybetti.

Kriz masası kuruldu

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki yangın nedeniyle kriz masası kuruldu. Yangın sonrasında da koordineyi sağlayan kriz masası Onkoloji Hastanesi’ndeki toplantı odasında toplantılarını yapıyor.

Yangının çıkış nedeni...

Başbakan Ersin Tatar, YDÜ Hastanesi’ne giderek, buradaki hastaları ziyaret etti ve durumlarına ilişkin bilgi aldı. Doktorlarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Tatar, yangının bir kablonun ısınması nedeniyle çıktığının düşünüldüğünü söyledi.

28/02/2020 13:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, lefkoşa, hastane, yangın
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.