Lefkoşa ve Mağusa'da ikişer temsil

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Gocasını Bişiren Gadın ile sezonu kapatıyor.

ads ads ads ads
30/04/2022

ads
Lefkoşa ve Mağusa'da ikişer temsil

2021- 22 Tiyatro sezonunu güzel bir kara komedi örneği olan Gocasını Bişiren Gadın ile açan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, ikinci oyunları "Bavul'un" ardından sezonu Gocasını Bişiren Gadın ile kapatıyor.

Debbie Issit’in yazdığı Cevahir Caşgir’in uyarlayıp yönettiği,iki sezon boyunca kapalı gişe seyircisi ile buluşan Gocasını Bişiren Gadın, seyirciden gelen yoğun istek üzerine Lefkoşa ve Mağusa'da gerçekleştirilecek ikişer temsil ile 2021-22 tiyatro sezonunu kapatıyor. 

Gocasını Bişiren Gadın

LEFKOŞA GÖSTERİMLERİ ; 13 Mayıs Cuma, 20 Mayıs Cuma Saat: 20:00'de  Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde  Rezervasyon: 0392 228 71 91

MAĞUSA GÖSTERİMLERİ;  23 Mayıs Pazartesi 30 Mayıs Pazartesi Saat: 20:00'de  Gazi Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nde  Rezervasyon: 0392 228 71 91

Bir aldatmanın toplumsal sorgulaması “Gocasını Bişiren Gadın” Yıllar içinde evlilik kurumundaki varlığını sadece kocasına yemek pişirerek sürdüren Hilal on dokuz yıllık evlilikten sonra kocası Kenan’ı Lale’ye “kaptırır”. Kenan karısından daha “zayıf ve bakımlı” bir kadın olan Lale ile beraberlik yaşamaya başlar. Hilal ile ayrılıklarının üzerinden üç yıl geçmesine ve Lale ile evlenmiş olmasına rağmen Kenan, sırf çok iyi yemek yaptığı için Hilal ile görüşmeye devam eder. Kenan’ın “eski karısı” Hilal’in yemeklerine bağımlılığı ve bitmek bilmeyen doyumsuzluğu nedeni ile eski karısı Hilal ile aralarındaki ilişki tam olarak sonlanamamış; bu durum da Kenan- eski karısı Hilal ve üç yıllık “yeni karısı” Lale arasında gerilime yol açmıştır. Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın-erkek ilişkisi ve aile kavramı üzerinden kadının yok sayılan varlığı, kara bir güldürü olarak üç karakter ekseninde müthiş bir tempoda izleyiciye sunulmakta.

Değerli sanat severler +14 yaş seyirciye hitabeden bu güzel kara komedi için 0392 228 71 91 numaralı telefondan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarını arayarak rezervasyon yaptırabilir, yahut Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları resmi sosyal medya hesapları üzerinden tiyatro ile iletişime geçebilirsiniz.

30/04/2022 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lefkoşa, Mağusa, , temsil, Kıbrıs, Türk, Devlet, Tiyatroları, Gocasını, Bişiren, Gadın
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.