Lefkoşa'da çarmıha gerilmiş İsa heykeli bulundu

Polis tarafından yapılan aramada araç içerisinde eski eser ele geçirildi

ads ads ads ads
21/11/2020
kamalı haber

ads
Lefkoşa'da çarmıha gerilmiş İsa heykeli bulundu

Lefkoşa’da bir araçta yapılan aramada tarihi eser olduğu düşünülen heykel bulunması üzerine tutuklanan zanlılar Taylan Uludağ ve Salih Vardar  mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Hüseyin Ergüleç  Ortaköy'de polis ekibi tarafından yapılan kontrol neticesinde Girne'de sakin zanlı Taylan Uludağ ve Lefkoşa'da sakin zanlı Salih Vardar'ın bulundukları araç içerinde yapılan aramada bir adet eski eser nitelikli Çarmıha gerili Hz. Isa heykeli bulunup emare olarak zapt edildiğini söyledi.

Polis zanlıların tutuklandığını ve mesele ile ilgili ifade verdiklerini, ifadelerinin teyit tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca söz konusu heykelin eski eserler dairesi uzmanları tarafından incelenmesinin sürdüğünü belirterek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Taylan Uludağ söz konusu heykeli antika diye aldığını ve satmaya çalıştığını eski esir olup olmadığını bilmediğini söyledi. Zanlı Salih Vardar ise Taylan ile arkadaş olduğunu söz konusu heykel ile ilgili bir bilgisi olmadığını ifade etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

21/11/2020 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.