Lemar’dan örnek davranış

ads ads ads ads
26/03/2020

ads
Lemar’dan örnek davranış

Ülkemizin önde gelen perakende markası Lemar, içinde bulunduğumuz zor süreçte; yerel belediyelerle işbirliği halinde bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ülkemizin her köşesine yardım elini uzatıyor.

Belediyelerle istişare halinde, yetkililerin özel talepleri doğrultusunda Lefkoşa, Girne, Mağusa, Güzelyurt, Çatalköy ve Alsancak Belediyeleri’nin Sosyal Yardımlaşma Müdürlükleri’ne teslim edilen ürünler ve yardım paketleri binlerce vatandaşımıza ulaşıyor. Belediyelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen yardım paketlerinde; Bakliyat, yağ, salça, makarna, balık konservesi ve yemekler, çorba, yumurta, süt, çay, şeker, meyve suyu, fındık kreması, çocuklar için atıştırmalık ürünler, bebeklere mama ve bezlerin yanı sıra çeşitli temizlik ve hijyen ürünleri (çamaşır deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, havlu, ıslak mendil ve tuvalet kağıdı) de bulunuyor.

 

Önkal: Tüm belediyelerimize teşekkür ediyoruz

Konuya ilişkin açıklama yapan Lemar Süpermarket Genel Müdürü Rüstem Önkal; ‘Ülkemiz genelinde yaklaşık 15-20 gündür devam eden Corona Virüs vakaları neticesinde bakanlıklarımızın aldığı tedbirleri yakinen takip ediyor, mağazalarımızda çalışanlarımız ve müşterilerimizin sağlığını koruyacak tüm önlemleri aksatmadan almaya çalışıyoruz.

Tabi bu süreçte bakıma muhtaç, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha da zor durumda kaldığını gözlemliyoruz ve özellikle Belediye Başkanlarımızdan ve çalışanlarından bu konularla ilgili bilgiler alıyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde, hemen hemen tüm büyük Belediyelerimizin Belediye Başkanlarıyla koordineli olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bölgesel bazda belirlemeye çalıştık ve hızlı bir şekilde ürünleri hazırlayıp Belediyelerimize teslim ettik. Konuyla birebir ilgilendikleri ve doğru ürünlerin yardımını yapmamız konusunda bizi doğru yönlendirdiklerinden ötürü değerli Belediye Başkanlarımıza ve bu ürünlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında aramızda köprü görevi gördüklerinden dolayı tüm Belediye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim. Belediyelerimizin bu tarz yardım konularında en tepedeki yöneticiden en aşağıdaki personele kadar ne kadar özverili çalıştıklarını açıkcası bilmiyordum, bu vesile ile öğrenmiş oldum ve çok mutlu oldum.

İlk etapta yaklaşık 150 bin TL lik bir ürün yardımı yaptıklarını ileten Önkal, ‘Bu desteğimiz belediyelerimizden gelecek talebe göre elimizden geldiğince devam edebilecektir. Tüm kontakda olduğumuz veya olmadığımız Belediye Başkanlarımıza da buradan duyuru olsun ki bize ulaşmaları durumunda, ki bana direk de ulaşabilirler, elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz’ diye konuştu.

Sözlerine Lemar çalışanlarına teşekkür ederek devam eden Önkal, ‘Marketlerimizde ürün bulunurluğunun ve verilen hizmetin mümkün mertebe aksamadan devam etmesinde ve yapılan yardımların hazırlanış süreçlerinde de personelimizin özverisi ve emeği çok büyüktür, onlara defa defa teşekkürü borç biliriz’ dedi.

Halkımızı da evlerinden mecbur olmadıkça çıkmamaları yönünde uyaran Önkal, ‘Evde kapalı kalmak durumunda olan kişilerin tabii ki bazı özgürlükleri kısıtlanıyor ve sıkılıyorlar, ancak gerekirse biraz canımız sıkılsın ama canımız yanmasın. Unutulmamalı ki, diğer tarafdan bakıldığında, ‘keşke evimde olabilseydim’ diyen  birçok insanımız da mevcut ve belki de korkarak işlerine gelip tüm halkımıza hizmet vermeye devam ediyorlar. Hastanedeki doktor ve hemşirelerimiz tüm hastalık riski taşıyan kişilerle beraber vakit geçiriyor, bazı Kamu kuruluşlarındaki çalışanlar gün geliyor gece bile evlerine gidemiyor; en basiti marketlerde kasiyerlik yapmak durumunda olan ve her gün binlerce kişiyle yakın temesa geçip binlerce nakit paraya dokunmak durumunda olan insanlarımız tüm günü yüzlerinde bir maskeyle ve içlerinde bir korkuyla işleyerek geçiriyorlar. Eminim herkes bir seçim yapacak olsa, şu anda işyerinde riskte olmak yerine, evde güvenli şekilde ailesiyle oturup biraz sıkılmayı tercih edecektir. Umarım çok yakın gelecekte, ülkemiz bu salgından arınır ve herkes de normal hayatına geri döner. Fakat o günün erken gelmesi için, en basit olanı yapmalı ve Devlet’imizin koyduğu kurallara harfiyen uyarak mecbur kalmadıkça evimizden dışarı çıkmamalıyız’ diye konuştu.

 

İsmail Saltık: Toplamda 150 Bin TL’lik ürün yardımında bulunduk

Lemar Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Saltık, ‘İlk etapda Lefkoşa Belediyesine talep ettikleri ürünleri içeren 2 kamyon (yaklaşık 24 palet karışık ürün), Girne Belediyesine ihtiyaç duydukları ürünlerden oluşan 2 kamyon (yaklaşık 22 palet), Mağusa Belediyesine talepleri üzerine 70 bebekli/çocuklu aileye 2’şer kez dağıtılmak üzere 140 bebekli aile yardım paketi, Güzelyurt Belediye’sine bölgede ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ağırlıklı temizlik ve hijyen malzemeleri içeren 100 yardım paketi, Alsancak ve Çatalköy Belediyelerine’de bölgedeki ihtiyaç sahibi aileler için ağırlıklı temel gıda içeren 50’şer yardım paketi gönderdik’ dedi.

 

Özçınar: Tüm belediyeler adına teşekkür ederim

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise “tüm “belediyeler adına teşekkür ederim” dedi. Özçınar şöyle devam etti: Ülke genelinde yaşamakta olduğumuz bu zorlu günlerde, Lemar Ailesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belediyeler aracılığı ile yapmış olduğu yardımların tüm şirketlerimize örnek olmasını diliyor, kendilerine kurumlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Kendilerine yardım bekleyen diğer küçük belediyelerle ilgili de gerekli bilgileri verdim, eminim ki bu noktalara da yardım eli uzatacaklar veya uzatılmasını sağlayacaklardır.

 

 

26/03/2020 18:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Lemar’dan örnek davranış, HABERKİBRİS,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.