Limon suyunun faydalarına inanamayacaksınız!

ads ads ads ads
09/10/2018

ads
Limon suyunun faydalarına inanamayacaksınız!

Limon suyu, içeriğindeki C vitamini, asitler, lifler, vücuda faydalı iyon ve mineraller sayesinde yaşamsal faaliyetleri etkileyen sistemlere pek çok fayda sağlıyor. İşte onlardan bazıları...

Limon suyundan alınan yüksek miktarda C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Grip, nezle ve alerji gibi hastalıklara karşı direncinizi artırır ve yaralarınızın iyileşmesini hızlandırır.

Limon, potasyum bakımından zengin bir turunçgildir. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar düzenli olarak limon suyu tükettiğinde aldığı potasyum mineralleri tansiyonu düşürecek ve dengede olmasını sağlayacaktır.

Limonlu su içerisindeki doğal asit sayesinde kanı temizlemekte ve besinlerden alınan şekerin vücutta dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

Limonlu su doğal olarak antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak sindirim sistemini ve böbrekleri temizlemektedir. Bu sayede vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

Limonlu suyun içinde bulunan C vitamini, besinlerden alınan kalsiyumun vücutta emilimini sağlar, kemikleri güçlendirerek kemik erimesini önler.

Limonlu su içtiğinizde kandaki toksinler azalır ve dolaşım düzeni sağlanır bu sayede cildiniz daha berrak görünür. Ayrıca limonlu suyu bir pamuk yardımıyla doğrudan cildinize uyguladığınızda sivilce ve siyah noktaları azaltır.

Limonlu su içmek vücudun alkalize olmasını sağlar ve kanser hücreleri alkali ortamlarda çoğalamaz. Her sabah ılık limonlu su içmek kanser riskini azaltır.

Limonda bulunun pektin lifleri vücuda alındığında tokluk hissi verir ve yağ yakımını hızlandırır. Böylelikle kilo vermeye yardımcı olur.

Limon suyu içeriğindeki potasyum beyne ve sinirlere faydalı bir mineraldir. Ayrıca zihnin stres altında kaybettiği C vitaminini vücuda geri kazandırarak hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır.

Limon suyu içmek nefesinizi tazeler ve ağız kokusunu yok eder. Limon suyunun içindeki faydalı iyonlar diş eti ağrılarına iyi gelir.

09/10/2018 20:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Limon suyunun faydalarına inanamayacaksınız!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.