Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarında geçişler askıya alındı

ads ads ads ads
28/02/2020

ads
Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarında geçişler askıya alındı

Rum lider Anastasiadis Cumhurbaşkanı Akıncı’yı telefonla arayarak Rum Bakanlar Kurulu’nun geçiş noktaları ile ilgili kararını iletti. Anastasiadis bir hafta sonra yeniden değerlendirmek üzere Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarındaki geçişleri askıya aldıklarını bildirdi.

Rum Sağlık Bakanı Constantinos Ioannou ise yaptığı açıklamada olası bir koronavirüs salgınının önüne geçebilmek için Lokmacı, Derinya ve Aplıç kapılarının bir hafta boyunca geçişlere kapatılacağını duyurdu.

Bakan, "Bu geçici bir önlemdir ve amaç her iki toplumu korumaktır."  dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da yaptığı açıklamada “Rum (Kıbrıs) Bakanlar Kurulu’nun kararına göre, bir hafta sonra yeniden değerlendirmek üzere Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarındaki geçişleri askıya aldığını” açıkladı.

Rum lider Anastasiadis’in Akıncı’yı arayarak bilgilendirdiğini açıklayan Barış Burcu, “Bu kararın Coronavirüs’ün yayılma tehlikesinin önüne geçme gerekçesiyle alındığını belirten Anastasiadis, diğer geçiş noktalarının geçişlere açık kalmaya devam edeceğini, bu kapılardaki tedbirlerin artırılacağını söyledi” dedi.

İşte Barış Burcu’nun açıklaması:

Rum lider Nikos Anastasiadis bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ikinci kez telefonla arayarak Rum Bakanlar Kurulu’nun geçiş noktaları ile ilgili kararını iletti. Nikos Anastasiadis telefon görüşmesinde, Rum Bakanlar Kurulu kararına göre, bir hafta sonra yeniden değerlendirmek üzere Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarındaki geçişleri askıya aldıklarını söyledi. Bu kararın Coronavirüs’ün yayılma tehlikesinin önüne geçme gerekçesiyle alındığını belirten Anastasiadis, diğer geçiş noktalarının geçişlere açık kalmaya devam edeceğini, bu kapılardaki tedbirlerin artırılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı telefon görüşmesinde, Rum Lidere güneyde pozitif bir Coronavirüs vakası olup olmadığını sordu. Rum liderin güneyde pozitif bir vaka olmadığı cevabı üzerine, kuzeyde de sonucu pozitif çıkan herhangi bir Coronavirüs vakasının bulunmadığını belirtti. 3 Şubat’ta İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin toplantısında Coronavirüs konusunda geçiş noktaları ile ilgili değil, daha çok ülkeye giriş limanlarında tedbir alınmasının gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını hatırlatarak, bu konuda tek taraflı adım yerine İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin bir araya gelmesinin doğru olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta bu konuyla ilgili tedbirleri gerektikçe ve İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi aracılığıyla birlikte almanın doğru olacağına inandığını, bunun dışında tek taraflı adımlarla toplumları paniğe sevk etmemek gerektiğini Anastasiadis’e iletti.

28/02/2020 15:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.