Lüks Makam Araçları Bilmecesi Sürüyor

ads ads ads ads
21/09/2016

ads
Lüks Makam Araçları Bilmecesi Sürüyor

Kamuoyundan büyük tepki gören yeni makam araçlarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. İhalesiz olması gerekçesiyle de eleştirilen ve devletin kasasından 2 milyon TL harcanarak alınan Mercedes marka lüks araçlar hakkında Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne hiçbir belge iletilmediği ortaya çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da yeni makam aracını reddettiği belirlendi.2 milyon TL’lik Mercedesler hükümetin başını ağrıtmaya devam ediyor. Kanal SİM, kamu adına satın alma işlemlerini yapan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne araç alımlarıyla ilgili hiçbir bilgi ve belgenin ulaşmadığını ortaya çıkardı.

Kamuoyunda tepki toplayan 18 Makam aracı kimlere tahsis edildi? Devlet emlak malzeme dairesi yeni makam araçları için mukavele işlemlerini yaptı mı? Kanal Sim haber merkezi bu sorulara yanıt alabilmek için görüştüğü yetkililerin verdiği yanıtlar yeni makam araçlarının alımı sürecinin garipliğini bir kez daha gözler önüne serildi.

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesine yeni makam araçları alımıyla ilgili ulaşan ihale kararı olmadığı öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI AKINCI YENİ MAKAM ARACINI REDDETTİ

Yeni makam araçlarının alımı ile ilgili bilmece sürerken , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kendsine önerilen yeni makam aracını reddettiği de ortaya çıktı. Kanal Sim haber merkezinin Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre UBP-DP azınlık hükümeti Cumhurbaşkanı Akıncı’ya hükümete yeni makam araçları alınacağını dolayısıyla Cumhurbaşkanının makam aracının da yenilenmesini önerdi. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın hükümete yanıtı ise böyle bir zamanda yeni makam aracı alımının yanlış olduğu kendisinin önceliğinin yeni makam olmadığı yönünde oldu. Akıncı’nın reddetmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı için bir araç alınıp alınmadığı sorusu ise kesinlik kazanmadı. 

KAYNAK: Kanal Sim

21/09/2016 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: makam aracı, kaynak, mercedes, bakanlar kurulu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.