Macaristan tel örgüyü kaldırdı

ads ads ads ads
26/09/2015

ads
Macaristan tel örgüyü kaldırdı

Macaristan, Slovenya sınırına çektiği tel örgüyü kaldırdı. İçişleri Bakanlığı tel örgünün "deneme amaçlı" çekildiğini ve öğleden sonra kaldırıldığını açıkladı.

Macaristan İçişleri Bakanlığı, Slovenya sınırındaki tel örgünün kaldırıldığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, ''Macaristan'ın güney sınırlarını korumak için, Macar-Sloven sınırında deneme amaçlı yaptığı tel örgü cuma günü öğleden sonra sökülmüştür"denildi.

Açıklamada ayrıca, yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için cumartesi günü Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter ile Slovenya İçişleri Bakanı Vesna Györkös Znidar'ın bir araya geleceği belirtildi.

Macaristan'ın aldığı kararı değerlendiren Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ise, ''Macaristan'ın, Slovenya sınırında yapımına başladığı tel örgüyü sökme kararından dolayı memnunuz'' ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, cuma günü Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, Macar-Sloven sınırına mobil cihazların yerleştirilebilmesi için saha çalışmalarının sürdüğünü ama sınıra tel örgü çekmek istemediğini belirtmişti.

Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs ise cuma sabahı, (Başbakan Viktor Orban'ın açıklamalarından önce) bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Macaristan'ın, Hırvatistan sınırına çektiği tel örgü çalışmalarında sona yaklaşıldığını ve Slovenya sınırına da tel örgü çekilmeye başlandığını söylemişti.


Macaristan hükümeti, 17 Haziran'da yasa dışı göçü engellemek için Sırbistan sınırını 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini duyurmuştu. Hükümet, Sırbistan sınırından sonra Romanya ve Hırvatistan sınırına da tel örgü çekeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA 

26/09/2015 10:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: macaristan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.