Mağusa Gelişim Akademisi Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Mağusa Gelişim Akademisi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

ads ads ads ads
30/03/2020
HK

ads
Mağusa Gelişim Akademisi Önemli Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, başkanlığındaki toplantıya, belediye, polis, hastaneler ile siyasi partilerden temsilciler katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Belediyemizde neler yaptık bu konuları konuşmak için buradayız.  ilaçlamalarımız devam etmektedir. İlk başta okullarla ilaçlamaya başladık periodik olarak ilaçlama yapmaktayız. Yollarımızı, iş yerlerini, devlet daireleri, Mağusa limanı gibi önemli yerlerin ilaçlamalarını yapıyoruz. Mağusa Belediyesi'ne bağlı ikinci bahar kulübü ile birlikte telefon ile ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bütçelerimiz de altüst oldu hem devlet bütçesini hem de belediyenin bütçesini toparlamak gerekiyor. Belediyelerde yüzde 25 kesintiye uğradı. Belediyelerin ortak sunduğu karar var hükümetinde burada şimdi belediyeden yüzde 25 kesinti yapıyoruz demenin mantığını anlamadım. Türkiye'de belediyelere ek kaynak sağlanırken, burada kesinti yapılıyor" dedi.

Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal konuşmasında, ülke olarakta zor günlerden geçiyoruz. Görevimiz gereği gerekli yerlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımızla gerekli koordinasyonu yaparak gıda yardımı kayıtlar yapıldı. Gıda yardımını devletten maaş almayan kişlerden ve maddi sıkıntıları olan kişilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Verilen katkılar yeterli değildir yetinmeye çalışıyoruz kimlere yardım yapıldı konusunda belediye ile ciddi çalışmalar yapacağız. Hala daha sokağa çıkma yasağını anlamayan insanımız var ve bu insanların izin alma çalışmalarında sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşların bu sistemden önce kaymakamlıkta izin almak için yığılmalar oluyordu. onu kaldırdık tamamen sisteme yönlendirildi.  en büyük sıkıntımız gıda yardımı sorunudur umarım en kısa zamanda halledilir" dedi.

Gazimağusa Polis Müdürü Ahmet Beşerler konuşmasında, Mağusa Polis müdürlüğü olarak bu üç otelde önlemlerimizi aldık. 23 martta kısmi sokağa çıkma yasağına ilaveten 3 tane daha karakol kurarak en az seviyeye indirmeyi sağlamayı çalışıyoruz. Salamis Bay otel ve diğer otellerde polislerimizi sürekli sağlık kontolden geçirildi 75 polisimize testler yapıldı negatif çıktı ve evlerinde izole edilmektedirler. Palm Beach'te 103 karantina altındadır. Mağusa da kundaklama yaşadık ve soruşturma başlattık. Polis kaymakamlıkla beraber bazı yerlerde izindirme yapıyoruz. vatandaşlarımızdan istediğim alınan kararlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir. En önemli unsur burada markettir markette yığılmalar oluyor ve hala da ihtiyaç duymaktadır temel ihtiyaçların sadece markette olması lazım marketlere gidişin azalmasıyla birlikte herkesinde evinde olmasını sağlar" dedi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kalfaoğlu, "ilk yaptığımız iş koordine olduk hızlı bir şekilde. Northenland'ın bizlere sunduğu konteyner ile tedavilere başladık. Hastalarımızı testlerini yapıp daha sonra içeri alıyoruz. Lefkoşa Hastanesinde yangın çıktı ve sonrada bu olay ortaya çıktı. Lefkoşa Hastanesi bizim aldığımız önlemlerin hiç birini almadı. Mağusa Hastanesini korumaya devam ettik. Hatanemizde enfeksiyon servisi açtık ve burada ilk hastaya bakılıyor daha sonra içeri alıp tedavi yapıyoruz. Testlerimiz gelecek Güney Kore'den ve hastanemizi güven altında tutacağız"dedi.

Emine Kunter konuşmasında, Özel Hastaneler Birliği Başkanı adına da, "Tüm özel hastaneler olarak  halkımıza hizmet vermeye hazırız, devlet bizden hizmet alabilir, hiç bir şey de talep etmiyoruz. Ücretsiz olarak hizmet vermeye hazırız" dedi.

Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay konuşmasında, "şuanda tek sıkıntımız gıda sıkıntısı çeken kişilere nasıl yardım edeceğiz. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki tecrübemiz yok akıl ve mantığın birlikteliğin olması gerekiyor. Bizimde dahil olacağımız bir ekip kurulması gerekiyor. herkesin evinde oturması lazım herkesin biliçlendirilmesi gerekiyor. Kızılay'dan yardımdan alalım bunlar önerilerdir herkesin elini taşın altına sokması lazımdır" dedi.

Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu "inanılmaz derecede bilgi kirliliği var bu dönemde bu toplantının yapılması önemlidir. Bakanlar Kurulu karar alır ama bunları uygulayanlarda belediyelerdir, kaymakamlıklardır. Gazimağusa en az etilenen yerdir. Bakanlar kurulu'nun yapmış olduğu yüzde 25'lik kesinti nerede kullanılacak bunun yol haritası yapılması lazım bu bütçeyi ne için kullanılacakları tespit edilmesi lazım. Vatandaşın sokağa çıkmaması gerekiyor. Marketleri internet üzerinden yapılması ve uygulamaların artması gerekiyor. Denetimlerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali konuşmasında, "sağlıklı iletişim olmaması bilgi kirliliğinin olması kötüdür. Şimdi siyaset zamanı değildir. Bedelini canıyla ödeyeceği kadar ciddi bir sorundur. Tek bilgi kaynağının olduğu yer olması lazım yani Başbakanlık'a bağlı kurulamı bakıcaz, sağlık bakanlığındaki kuruluna mı bu kirliliktir tek bir yerden bilgi verilmesinin düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner konuşmasında, İzalosyonu sağlayacağız. Güven sağlamamız gerekiyor. En az şekilde bu olaydan kurtuluruz. Bigli kirliliğini azaltmak, marketlere çözüm bulunması lazım herkesin bu sıkıntılı dönemde katkı sağlaması gerekmektedir" dedi. (MHA)

30/03/2020 16:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mağusa Gelişim Akademisi, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, , Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.