“Mağusa’yı Seviyorum” isimli fotoğraf sergisi açıldı

ads ads ads ads
22/01/2023

ads
“Mağusa’yı Seviyorum” isimli fotoğraf sergisi açıldı

Antik Mağusa Vakfı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliğinde Gazimağusa’da tarihi Bandabulya’da “Mağusa’yı Seviyorum” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı ve UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay serginin açılış konuşmasını yaparak, gençleri temel alan bir çalışma olarak işaretledi. Serginin 18-33 yaş aralığındaki gençlerin Mağusa’nın farkları yerlerinde çekilişten fotoğraflarının jürisi tarafından değerlendirme sonu oluşturduğuna işaret eden Canaltay, gençlere yönelik bir bölgeye bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadığını belirtti.

Kadınlara yönelik yapılanmalara da değinen Canaltay, kadınların kalkınmasına yönelik “Ada Kadın Kooperatifi” boyutunun da müjdesini verdi.

Fotoğraf sergilerine katılanlar adına konuşan Elin Konyalı da, Antik Mağusa Vakfı’na teşekkür ederek, fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise Antik Mağusa Vakfı’nın merkezini tanıtması ve muhafaza etmesi adına faaliyetin aktif sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Başbakan Ünal Üstel de, gençlerin söz konusu olduğu defterlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Gençlerin göçünü sona erdirmeyi önleme ve yaşam standartlarını sağlamak adına hükümet tarafından yürütülen projelere değinen Başbakan, hayata geçecek olan Maraş Derinya Bölgesi’ndeki sosyal konut projesi hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Gazimağusa’nın limanı, tarihi eserler, Maraş Bölgesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’yle çok önemli bir kent olduğunu vurguladı…

Kentin tanıtımı adına notları her maliyetin çok önemli ikizleri işaretleyen Tatar, yaşayan teknoloji dünyasının ortasından çıkan hatalı ambargoların cezasını kalmadığını ifade etti. Her konuda Anavatan Türkiye’nin desteğinin Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, ” evrensel değerleri tüm dünyayla paylaşmak bize yakışandır, tüm gençlerin bu türe katılmalarını kutlamak” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sergiye fotoğraflarıyla katılarak destek olan tüm gençlere teşekkür etti.

Plaket taktiminin ardından sergi gezildi.

22/01/2023 09:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.