Manavoğlu: Kutuplaşmalar nedeniyle siyasete olan güven ve saygı kaybedildi

ads ads ads ads
28/07/2021

ads
Manavoğlu: Kutuplaşmalar nedeniyle siyasete  olan güven ve saygı kaybedildi

 Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, son dönemde yaşanan kutuplaşmalar nedeniyle siyasete olan güven ve saygının kaybedildiğini, hatta bunun aynı partiden kişilerin bile birbirine saygısını yitirmesine neden olduğunu söyledi.

   Son 20 Temmuz törenlerinde dikkat çeken Manavoğlu, “Türkiye Cumhurbaşkanı resmigeçitte geçerken herkes ayağa kalkıyor, KKTC Cumhurbaşkanı geçerken kalkmıyorlar. Kişilerin hataları, yanlışları olabilir ancak makama saygı gösterilmelidir” dedi.

   Resmigeçitte protokolde oturanların büyük kısmının hükümet üyeleri ve devlet çalışanları olduğuna dikkat çelen Manavoğlu, onların bile ayağa kalkmamasının, kendi içlerinden çıkmış kişiye saygı göstermemesinin vahim olduğunu, bu durumun tabana yayıldığını ve herkesin birbirini itibarsızlaştırdığını kaydetti.

  Manavoğlu, ülkede birçok sorun varken, basit birkaç konu için ‘ben yaptım, ben çözdüm’ denirse ve aslında bunlar vatandaşı rahatlatmazsa, vatandaşa dokunmazsa makama saygı kalmayacağını vurguladı.

    Gülşah Sanver Manavoğlu, Haber Kıbrıs web TV'de, "Markaj" programında Ali Baturay'ın sorularını cevaplandırdı.

“Meclise katılma kararını herkesten önce aldık”

   Halkın Partisi olarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı olağanüstü meclis oturumuna katılıp katılmama konusunu değerlendirdiklerini belirten Manavaoğlu, “Tüm partilerden önce bu konuda toplantı yaptık ancak kararı açıklamadık. Toplantıya katılanların tamamı katılmamız gerektiği üzerinde hemfikir oldu. Söz konusu toplantıda, meclisin dışında önlemlerin alınması gerektiği belirtildi ve bu görüşümüz meclis başkanına iletildi” dedi.

“Meclis başkanı ve çalışanlar üzerine düşeni yaptı”

   Mecliste Danışma Kurulu toplantısında seçilmiş kişilerin mecliste oturması gerektiği ve bilgilendirme yapılmasını istediklerini anlatan Manavoğlu, “Ziyaret başarılı ve olaysız geçti. Türkiye’den gelen ekip kalabalıktı. Dostluk grubundaki ve diğer komitelerde bakan milletvekili ve eşleri vardı. Gerekli hazırlığın yapılması için uyarıları yaptık. Meclis başkanı ve çalışanlar üzerine düşeni yaptı” diye konuştu.

“Büyük bir müjde olmayacağını önceden gördük”

   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde vereceği ile ilgili beklentiden bahseden Manavoğlu, şöyle konuştu:

   “Beklenti yaratıldı ancak; ‘gaz mı bulundu?’ desek gemiler denizde yok. Azerbaycan’ın bizi tanıması imkânsız. Azerbaycan’dan ülkemize milletvekilleri geldi ama Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması gibi bir durum olacağını düşünmedim. Aslında ortada büyütülecek bir şey olmadığını önceden gördük. Bana göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemize gelmeden önce bir açılım yapmak istedi ancak uluslararası camia telkinlerde bulundu. Gümrük Birliği Anlaşması gibi bazı işbirliklerinin bozulabileceği söylenmiş olabilir. Amerika’yla Afganistan konusu, AB’yle mülteciler meselesi var, o nedenle rahatsızlık yaratacak konuşma yapılmamasını istediler diye düşünürüm…”

“Müjde bölümüne kadar Erdoğan’ın konuşmasını beğendim”

   Erdoğan’ın meclisteki konuşmasını, müjde verdiği yere kadar beğendiğini, dengeli, diplomatik, rahatsız edici olmayan bir konuşma olduğunu dile getiren Manavoğlu, “Sayın Erdoğan, diplomatik ve kucaklayıcı bir dil kullandı. Mücadelemizi cesaretlendirici ve ruhumuzu okşayan bir konuşmaydı. Birlik ve beraberlikle engellerin aşılacağını anlatan yerinde bir konuşmaydı. Konuşmada gerginlik yoktu, başka kesimleri gerecek unsurlar da içermiyordu” dedi.

“Vatandaşa dokunmazsa, müjdenin bir değeri olmaz”

   Erdoğan’ın konuşmasında müjde verdiği bölüm ve orada yaptığı bazı nitelemeleri “talihsiz” diye nitelendiren Manavoğlu, müjde bölümündeki ifadelerin konuşmanın önceki bölümlerini de perdelediğini söyledi.

   Manavoğlu, “Sayın Erdoğan şu andaki cumhurbaşkanlığı sarayına ‘gecekondu’ dememeliydi. Verdiği müjde ise beklentilerin çok altındaydı. Cumhurbaşkanlığı sarayı, meclis ve millet bahçesi belki de bir ihtiyaçtır ancak bu dönemde bu toplumun ihtiyaçları bunlar değildir. Vatandaş, verilen müjdenin kendisine dokunmasını ister. Vatandaşa dokunmazsa, müjdenin bir değeri olmaz” diye konuştu.

“Makamlara saygı kalmadı”

   Son dönemde yaşanan kutuplaşmayla siyasete olan güven ve saygının kaybedildiğini belirten Manavoğlu, “Türkiye Cumhurbaşkanı resmigeçitte geçerken herkes ayağa kalkıyor, KKTC Cumhurbaşkanı geçerken kalkmıyorlar. Kişilerin hataları ve yanlışları olabilir ancak makama saygı gösterilmelidir. Resmigeçitte protokolde oturanların büyük kısmı hükümet üyeleridir ve devlet çalışanlardır. Onlar bile ayağa kalkmıyor, kendi içlerinden çıkmış kişiye saygı göstermiyorlar. Bu durum, tabana yayılıyor ve herkes birbirini itibarsızlaştırıyor. Ülkede birçok sorun varken, basit birkaç konu için ‘ben yaptım, ben çözdüm’ derseniz ve aslında bunlar vatandaşı rahatlatmazsa, vatandaşa dokunmazsa makama saygı kalmaz” dedi.

28/07/2021 18:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gülşah Sanver Manavoğlu,  Halkın Partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.