Manisa Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ads ads ads ads
23/01/2020
HK

ads
Manisa Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Manisa Akhisar'da saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedilen depremin merkez üssü Akhisar'a bağlı Musalar Mahallesi. Manisa Valisi Ahmet Deniz, ilk gelen bilgilere göre 4 vatandaşın hafif şekilde yaralandığını,15 civarında binada çatlak oluştuğunu söyledi. Deprem sonrası en büyüğü 4,3 olan 212 artçı kaydedildi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

Saat 09.25 itibarıyla bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere 4,0'ten büyük 8 artçı deprem meydana geldi. Toplam artçı sayısı ise 212 olarak açıklandı.

4 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Manisa Valisi Ahmet Deniz, merkez üssü Akhisar olarak kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Allah'a şükür can kaybımız ve ciddi bir yaralımız yok. İlk etapta duyduğumuzda hepimiz endişeliydik. Şimdi burada çadır kuracağız, çünkü hava çok soğuk ve artçı sarsıntılar devam ediyor" dedi.

Depremin merkez üssü Musalar Mahallesi'ni ziyaret eden Deniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar sadece 4 vatandaşın yaşadığı panikle hafif şekilde yaralanıp hastanelere başvurduğunu, bu yaralıların da taburcu edildiğini söyledi.

Vali Deniz, bazı binalarda göçükler ve çatlakların tespit edildiğini belirterek, "Şu anda çok ciddi bir durum görünmüyor. İlk gelen bilgilere göre 15 civarında binada çatlak var" diye konuştu.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, "Yıkılmış bina haberi gelmedi" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Manisa Akhisar'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" denildi.

23/01/2020 11:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Manisa, Akhisar, deprem haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.