Marmaris'te orman yangını: Büyük ölçüde kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangını sürüyor.

ads ads ads ads
22/06/2022

ads
Marmaris'te orman yangını: Büyük ölçüde kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangını sürüyor. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden yangına havadan 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına ilişkin son açıklama TC Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den geldi. Kirişçi, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığıı söyledi.

Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde dün akşam saat 20.00 sıralarında başladı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde alevlerin tehdit ettiği 30 ev, görevlilerin uyarısıyla tahliye edildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte, gece saatlerinde ara verilen, havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı.Şu anda alevlere karadan 1494 personel, 363 araç ve 39 iş makinasıyla müdahale ediliyor. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 20'ye yakın TOMA da çalışmalara destek veriyor. Havadan müdahale ise 20 helikopter ve 14 uçak ile yapılıyor.

Ardından TC Orman Genel Müdürlüğü'nden de bir açıklama geldi. Açıklamada, "Marmaris yangınının kontrol altına alınmasında sona yaklaşıldı” denildi.TC Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çalışmaları takip etmek üzere bölgede. Söndürme çalışmalarıyla ilgili kısa bir süre önce açıklama yapan Kirişci, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi.

İki bakan gece saatlerinde açıklama yapmıştı. Kirişci, "Helikopterle yukarıdan izlediğimizde gördüğümüz manzara çok korkutucu, ürkütücü değildi" dedi.Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyleyen Soylu ise "Doğal sebeple mi, yoksa bir kamp sebebiyle mi çıktı, yoksa bir sabotaj mı var? Bütün bunları değerlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

TC Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yetkilileri ise saat 20.02'de başlayan yangına 8 dakikada müdahale edildiğini açıkladı.

22/06/2022 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Marmaris, orman, yangın,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.