Maryland valisinden açıklama!

Maryland Valisi: Trump'ın Sözlerinden Sonra Vücuda Nasıl Dezenfektan Enjekte Edileceği Konusunda Yüzlerce Telefon Aldık

ads ads ads ads
27/04/2020

ads
Maryland valisinden açıklama!

ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, Başkan Donald Trump'ın geçen hafta koronavirüsün tedavisi için deri altına dezenfektan enjekte etmeyi önermesinden sonra, halktan dezenfektanın nasıl enjekte edileceği ya da bunun ağız yoluyla nasıl alınabileceği konusunda yüzlerce telefon aldıklarını açıkladı.

 

Trump'ın partisinden (Cumhuriyetçi Parti) olan Hogan, CBS Televizyonu'na "İnsanların bunu nasıl ciddiye aldığını anlamak zor" dedi.

 

'TRUMP AKLINA GELENİ SÖYLÜYOR'

 

Vali Hogan ABC televizyon kanalına da Trump'ın günlük basın toplantılarında "aklına geleni söylediğini" ve açıklamalarının bilimsel gerçeklere dayanması gerektiğini belirtti.

 

Trump'ın önerisinden sonra eyaletin acil durum birimi Twitter hesabından bir uyarı yayımlamış ve mesajda "Hiçbir koşulda iğne ya da başka yollarla vücuda dezenfektan enjekte edilmemeli" denilmişti.

 

Trump, bilim insanlarını şaşkınlığa uğratan açıklamasında "Dezenfektanın virüsü bir dakikada yok ettiğini görüyorum. Bunu vücudun içine enjekte etmenin bir yolu var mı? Tıpkı bir temizlik yapar gibi. Bunu araştırmak ilginç olabilir" demişti.

 

Donald Trump, tepkilerin ardından dezenfektanla ilgili sözlerini "alaycı bir ifadeyle söylediğini" öne sürmüş ve gazetecilerin "düşmanca sorular sorması nedeniyle artık günlük basın toplantısı düzenlemenin anlamsız olduğunu" söylemişti.

27/04/2020 14:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, maryland valisi, trump,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.