Meclis'te Makam Aracı tartışması

ads ads ads ads
09/06/2016

ads
Meclis'te Makam Aracı tartışması

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ülkeye geldiği sırada Tarım Bakanı Çavuşoğlu’nun kullandığı makam aracına dikkat çeken Erkut Şahali, “Sahip olduğunuz makam aracının konforundan memnun değilseydiniz, bir araç kiralasaydınız, bir arkadaştan araç alarak üstüne plaka takmanız ülke gerçeğini inkar etmektir” dedi.

Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü’nün kullandığı araca da işret eden Şahali, “Kimse kendi özel ulaşımını kamuya ait araçla sağlamaz. Bu suiistimaldir” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım Bakanı Çavuşoğlu, Erkut Şahali’ye Meclis kürsüsünden yanıt verdi.

Çavuşoğlu, “Meclis kürsüsüne televizyon programlarında içinde düşürüldüğümüz durum taşınmasın” dedi.

Çavuşoğlu, Şahali’nin makam aracıyla ilgili eleştirisini; “Misafirlerimize kırık arabalarımızı göstermek zorunda değiliz” sözleriyle yanıtladı.

“YOLDA KALAN ÇOK MAKAM ARACI OLDU… ARKADAŞLARIMIN ARAÇLARINI ÇOK KULLANDIM”

Bakan Çavuşoğlu şunu ekledi:

“Bakanlığım döneminde yolda kalan makam araçları da oldu. Beyarmudu ve İskele Belediyelerinin arabalarını çok kullandım, arkadaşlarımın araçlarını çok kullandım. Bundan utanç duymuyorum. Türk geleneğinde misafire saygı var. Ben de misafirimizi bu saygıyla ağırlamak istedim. Bir birliğin başkanı beni yolda görüp fotoğrafımı çekmiş, aracı Tarım Bakanlığı’nın jeep’i olarak göstermiş, konu buraya taşınmış... Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben ülke gerçeğinden utanmıyorum. Araç kiralamaya ihtiyaç duymadım, duysam yapardım. Bunların buradan konuşulması doğru değil. “

Özel Kalem Müdürü’nün aracının tamirde olduğunu ve onun için bu konuda bir yetki verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, “O araba 3 yıldır yollardaydı” dedi. 

09/06/2016 16:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meclis, haber, makam aracı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.