Mehmet Hasgüler, Dışişleri Bakanlığı’na yazılı olarak sordu…

ads ads ads ads
21/05/2020

ads
Mehmet Hasgüler, Dışişleri Bakanlığı’na yazılı olarak sordu…

  Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) ortak üyelik için başlattığı imza kampanyası ile gündemde olan Akademisyen Mehmet Hasgüler, “Daha önce Dünya Sağlık Örgütü’ne ortak üyelik için başvuruldu ama kabul görmedi” diye açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’dan daha ayrıntılı bilgi talep etti.

    Bilgi Edinme Hakkı Yasası çerçevesinde yazılı olarak Dışişleri Bakanlığı’na soru yönelttiğini belirten Mehmet Hasgüler, kendi yaptığı araştırmalarda, Kıbrıslı Türklerin Dünya Sağlık Örgütü’nde üyeliği için devlet yetkililerinin resmi başvuru yapmadığını öğrendiğini söyledi.

    Haber Kıbrıs WEB TV’de “Markaj” programında Ali Baturay’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Hasgüler, önceki hafta Haber Kıbrıs WEB TV’de “Covid 19 Özel Programı”nda Mete Tümerkan, Hüseyin Ekmekçi ve Ali Baturay’ın konuğu olan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Dünya Sağlık Örgütü’ne ortak üyelikle ilgili sözlerinden rahatsız olduğunu kaydetti.

     Kudret Özersay’ın, “Daha önce ortak üyelik için başvuruldu ama reddedildi” şeklinde konuştuğunu ama kendisinin yaptığı araştırmada, devlet yetkilileri tarafından böyle bir başvuru olmadığını tespit ettiğini belirten Mehmet Hasgüler, “Bu nedenle Bilgi Edinme Hakkı Yasası çerçevesinde yazılı olarak başvurdum ve izahat istedim. Hangi tarihte, kimler tarafından başvuru yapıldı, bilmek istiyorum” diye konuştu.

     Dünya Sağlık Örgütü’nün sivil toplum ayağına bir sivil toplum örgütümüz tarafından başvuru yapıldığının bilgisini aldığını ifade eden Hasgüler, “Tabipler Birliği, DSÖ’nün sivil toplum ayağına bir başvuru yapmış olabilir. Bununla ilgili bilgim vardır ama KKTC yapmıyor ki bunu, sivil toplum örgütü, sivil toplum ayağı için yapıyor. Yani DSÖ’nün altında bulunan bir oluşum için. Dışişleri Bakanı’nın bunu düzgün söylemesi lazım. Biz de işte bunu soruyoruz” dedi.

      Hasgüler, 22 Nisan’da elektronik ortamda başlattığı, “Kıbrıslı Türklerin Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) ortak üyelik için imza kampanyasının” çok iyi gittiğini söyledi.

    İmza kampanyasına destek veren herkese teşekkür eden Mehmet Hasgüler, http://chng.it/59syygW8cW linkinden imza kampanyasına destek çağırısını da yineledi

İşte Hasgüler'in gönderdiği yazı:

21/05/2020 18:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ali baturay, haberkibris, DSÖ, markaj, Mehmet Hasgüler, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.