Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabriolet de makyajlandı

Estetik operasyonu daha estetik versiyonlara da uygulandı

ads ads ads ads
27/05/2020

ads
Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabriolet de makyajlandı

Mercedes-Benz, son dönemlerde birkaç teaser görselini paylaştığı makyajlı E-Serisi Coupe ve Cabriolet’nin örtülerini kaldırdı. Alman markanın E segmenti sedanının iki kapılı kardeşleri dışarıdan bakıldığında çok da farklı görünmüyorlar ancak özellikle kabine yapılan dokunuşlar E-Serisi Coupe ve Cabriolet’yi daha modern yapmış.

Peki makyaj operasyonunu önemli yapan detaylar neler? Kısaca özetlemek gerekirse aileye yeni katılan AMG E53 versiyonları, yeni AMG direksiyon simidi ve MBUX multimedya sistemi. Bunlara geçmeden önce dış tasarımdan başlayalım. AMG ailesinin kalanı gibi Panamericana adlı dikey çıtalı ızgara E53’te standart ve Mercedes, normal E Coupe ve Cabriolet’de burada donanım paketine göre farklı dizaynlar sunabiliyor. Stop grafikleri elden geçirilen ikilinin far ve ızgara dizaynı da CLS ve A-Serisi ailesine benzer formda.

Şimdi sıra son teaser fotoğrafının da konusu olan direksiyon simidinde. AMG Performance imzası taşıyan yeni parça, Mercedes’in deyimine göre insan-makine arasında daha bütünleşik bir deneyim vadediyor. Deri, mikrofiber ya da ikisinin kombinasyonu ile döşenebilen simidin arasındaki yatay çıtalarda insan elini algılayabilen sensörler yer alıyor. Bu sayede sürüş asistanları sürücünün durumunu anlayıp ona göre hareket edebiliyor. Direksiyonun performans tarafındaki katkısı ise büyüyen ve biraz daha aşağı alınan kulakçıklar ile AMG Speedshift TCT 9G şanzımanı daha iyi kontrol edebilmeniz olarak karşımıza çıkıyor.

Artık tüm Mercedes-Benz ürünlerinde gördüğümüz MBUX’te aslında bahsedilecek pek bir şey yok, onun yerine sizi sistemi anlattığımız incelemelerimize alalım. Her ikisi de 10.25” olarak alınabilen bu iki ekrandan bilgi eğlence sistemine ait olan dokunmatik ve bolca fonksiyon ve ayara erişim sunuyor. Dijital panel de kişiselleştirme seçenekleriyle ve verdiği bilgilerle son derece başarılı.

Şu anda ülkemizde 299 bg’lik E350 versiyonu ile satılan E-Serisi Coupe ve Cabriolet’nin yeni kavuştuğu AMG E53 versiyonu küçük kardeşlerindeki 2.0 litrelik I4 yerine 3.0 litrelik, sıralı 6 silindire (I6) sahip ve EQ Boost adlı starter-alternator adı verilen hafif hibrit sistemden besleniyor. Şanzıman ile motor arasına yerleştirilen bu sistemin bir parçası olan elektrik motoru ve bağlı olduğu 48 Volt sistem aracın hem çalıştırılmasında, hem de hibrit destek almasında görev yapıyor. Tek başına 22 bg (16 kW) güç, 250 Nm tork sağlayabilen bu sistem motor yük altında iken kısa süreliğine bir “boost” yaratırken normal koşullarda da “süzülme” modunun kullanılmasını sağlıyor.

435 bg (320 kW) güç, 520 Nm tork sunan AMG E53 Coupe ve Cabriolet 100 km/h sürate sırasıyla 4,4 ve 4,2 saniyede ulaşıyorlar. Azami süratleri 250 km/h ile sınırlanan hem turbo hem elektrikli kompresör yardımıyla çalışan ikili AMG Driver’s Package alındığında 270 km/h görebiliyor. Bu kadar hız varsa iyi bir yavaşlama performansı da gerekli olacağından AMG ekibi, AMG E53 Coupe ve Cabriolet’yi önde 370 x 36, arkada ise 260 x 26 mm çapında hava delikli disklerle donatmış.

E200’den başlayıp E450’ye kadar uzanan yelpazenin çok geçmeden piyasaya sürülmesi bekleniyor ancak yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını bu durumu biraz sekteye uğratabilir. Şu anda E350 paketiyle 825 ve 925 bin TL’den alıcı bekleyen E-Coupe ve E-Cabriolet çiftinin makyajlı versiyonlarının fiyatı aşağı yukarı %5-6 artacaktır.

27/05/2020 09:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mercedes, otomobil, otomotiv haberleri,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.