Mercedes, otonom teknolojileri "opsiyon" olarak sunacak

Tesla'nın yolu izlenecek

ads ads ads ads
24/06/2020

ads
Mercedes, otonom teknolojileri "opsiyon" olarak sunacak

Mercedes-Benz ve BMW, geçtiğimiz günlerde otonom teknolojiler üzerine yaptıkları ortaklığın bittiğini açıklamışlardı. Görünüşe göre Stuttgartlı üreticinin bu konuda farklı planları mevcut. Ayrılığın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen Nvidia ile el sıkıştıklarını açıklayan üretici, yeni otonom teknoloji rotasını da paylaştı.

Nvidia ve Mercedes arasındaki bu anlaşma, 2024 yılında hayata geçirilecek yenilikçi bir teknolojinin doğmasına sebep olacak. Yapay zekayı kullanacak olan araçlar, Tesla modelleri gibi otonom teknolojiler ile satın alınabilecek. 

Bu ikilinin önümüzdeki aylarda yeni bir platform üreteceği de paylaşıldı. Yeni "yazılım tabanlı" altyapı, Nvidia'nın DRIVE adını verdiği platformu temel alacak. Bu yeni sistem sayesinde Mercedes, otonom otomobilleri bir norm haline getirmeyi amaçlıyor.

Yine Tesla modellerinde karşılaştığımız güncelleme sistemi de bu platform ile mümkün kılınacak. Garajda bekleyen aracınızın sürekli olarak güncellenmesi ve değişmesi sağlanacak. Mercedes, abonelik tabanlı sistemlerin de kullanıcıların beğenisine sunulacağını ekledi.

24/06/2020 14:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mercedes, otomobil, otomotiv haberleri,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.