Merdivenler 1 Gecede Yine Renk Değiştirdi

ads ads ads ads
31/08/2013
hürriyet

ads
Merdivenler 1 Gecede Yine Renk Değiştirdi

Türliye'de Gökkuşağı renginden griye dönüşen Cihangir'deki merdivenler bir gecede tekrar gökkuşağı rengini aldı.
Cihangir'de renksiz olan merdivenler gökkuşağı renklerine boyanmıştı. Herkesin hatıra fotoğrafı çektirmeye başladığı merdivenler önceki gece griye boyandı. Beyoğlu Belediyesi, 'Biz yapmadık araştırıyoruz' dedi. Ortalık karıştı. Dün gece gri olan merdivenler aniden yeniden renklendi. Bu kez renklendirme işi belediyeye ait...

İŞTE SON 24 SAATTE CİHANGİR'DE YAŞANANLAR

- Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salıpazarı Yokuşu’nun merdivenleri, geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel, damadının da yardımı ile bir haftada gökkuşağı renklerine boyadı.

- Sabah saatlerinde çevre sakinleri merdivenlerin tekrar griye boyandığını şaşkınlıkla gördü.

1 GECEDE YENİDEN RENGARENK OLDU

- Dünden beri merdivenleri henüz kimlerin boyadığı kesinlik kazanmazken, Hüseyin Çetinel, haberi alır almaz merdivenlerin başına geldi.

- Merdivenleri boyayanları belediye işçileri olduğu belirtilirken belediyeden net bir açıklama gelmedi.

- Beyoğlu Belediyesi "Yapanları araştırıyoruz" açıklaması yaptı.

- Olay sosyal medyada büyük tepki çekti

- "Fırçanı al gel sen de boya" kampanyaları başlatıldı

- Bu sabah ise çevre sakinler dün griye boyanan merdivenlerin bugün tekrar rengarenk boyandığını gördü

- Belediye işçilerinin sabaha karşı merdivenleri tekrar gökkuşağı rengine boyadığı görüldü.

BELEDİYEDEN İKİNCİ GECE OPERASYONU

Cihangir’e çıkan Salı Pazarı Yokuşu merdivenlerini bir gece operasyonu ile griye boyayan Beyoğlu Belediyesi, büyük tepki üzerine geri adım atarak merdivenleri yine bir gece operasyonu ile eski rengine boyadı. Emekli Orman Mühendisi 63 yaşındaki Hüseyin Çetinel bir haftada, yakınlarının ve mahallelinin desteği ile Salı Pazarı Yokuşu merdivenlerini rengarenk boyadı. 40 kilo boyanın kullanıldığı merdivenleri görenler durup fotoğraf çekti. Çok beğeni toplayan Hüseyin Çetinel’in bu projesi Beyoğlu Belediyesi’nin bir gece yarısı operasyonu ile griye döndü. Beyoğlu Belediyesi her ne kadar boyadığını kabullenmeyerek açıklama yapmaktan kaçınsa da belediye ekiplerinin merdivenleri griye boyarken çekilen fotoğrafları sosyal medyaya düştü.

ESKİ HALİNE GETİRDİLER

Beyoğlu Belediyesi yoğun tepki üzerine dün gece yarısı operasyonuyla merdivenleri eski haline geri getirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Hüseyin Çetinel’in bir haftada tamamladığı merdivenleri büyük bir hızla bir gecede boyadı. Sabah uyanan vatandaşlar merdivenleri renkli görünce yine fotoğraf çektirmeye kaldığı yerden devam etti.

'BELEDİYE ARABASI GELMİŞ'

4 günde toplam 145 basamağı boyayan Çetinel, dün yaptığı açıklamada, bunu 'insanlar gülümsesinler diye' yaptığını söylemişti. Merdivenleri boyayan emekli Hüseyin Çetinel, sokaktaki güvenlik görevlilerinden edindiği bilgiyi aktardı: Sabaha karşı belediye arabası gelmiş. 06.30 sularında gitmişler. Kamu malına zarar vermedim. Kamu zaten biziz'

İSPANYOL MERDİVENLERİNİN SIRRI... GALERİ İÇİN TIKLAYIN...

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan twitter hesabından önceki gece de konuyla ilgili şunları yazdı:

Fındıklı Cihangir arasındaki merdivenlerin rengarenk boyanması orjinal ve güzel bir proje Şahsen bu projeyi hem bu merdivenlerimizde hem de Beyoğlu'ndaki başka merdivenlerimizde uygulayabileceğimizi düşünüyorum.

Buna karşılık, süreçleri tamamlanmamış orada yaşayanlara sunulmamış bir projeyi uygulamak en azından şık olmaz.

Bir vatandaşımız şahsi bir karar almış böyle güzel bir projeyi Beyoğlu'a kazandırmış bulunuyor. Lakin ciddi bir usul hatası yapılmış.

Belediyeye müracaat edilmediği gibi orada yaşayan vatandaşlarımıza da proje aktarılmamış, mahalleli ve kurallar ihmal edilmiştir.

Bunun içindir ki belediye birimlerimize şikayetler yapılmış, bu şikayetleri dikkate alan arkadaşlarımız renkleri kapatmak zorunda kalmıştır.

Renkli Merdivenlerle ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık. Mahalleliyle bir araya gelip konuyu tartışacak, minik bir plebisit yapacağız.

Benim oyum evettir. Mahalle sakinlerimizin de öyle olacağını umuyorum. Beyoğlu'nda renkli merdivenler dönemi başlayacak diyebilirim.

Böyle güzel projeleri olanlar lütfen benimle ya da belediyemizle irtibata geçsinler. Vatandaşımızdan kabul alalım uygulayalım.

SIRADIŞI MERDİVENLER... GALERİ İÇİN TIKLAYIN...

HABERİ ALIR ALMAZ...

Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salıpazarı Yokuşu’nun merdivenleri, geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel, damadının da yardımı ile bir haftada gökkuşağı renklerine boyadı. Sabah saatlerinde çevre sakinleri merdivenlerin tekrar griye boyandığını şaşkınlıkla gördü. Merdivenleri henüz kimlerin boyadığı kesinlik kazanmazken, Hüseyin Çetinel, haberi alır almaz merdivenlerin başına geldi.

Olay sosyal medyada yayılınca habercilerin ilgi odağı oldu. Üzüntü ile merdivenlere bakan Hüseyin Çetinel; "Dün pırıl pırıldı, rengarenkti. Şimdi görmüş olduğunuz gibi kül rengi olmuş. Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Üzüldüm. Çok üzgünüm. Berbat bir şey. Bütün doğa renkli, kediler renkli, kuşlar renkli, çiçekler, dağlar renkliyken bu gri renk nereden çıkmış. Tekrardan boyamayı henüz düşünemiyorum" dedi.

RIZA KOCAOĞLU'NUN MERDİVEN ŞOVU... GALERİ İÇİN TIKLAYIN...

"FIRÇANI AL GEL" ÇAĞRISI YAPILDI

Merdivenlerin griye boyanması üzerine sosyal medyada "fırçanı al gel" çağrısı yapıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar çok sayıda mesaj paylaşırken, merdiveni tekrar gökkuşağı renklerine boyamak üzere sosyal medyada kampanya başlattılar.

31/08/2013 12:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cihangir belediyesi, türkiye merdiven, merdiven boyama
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.