Merkel: Daha uzun süre corona virüsüyle yaşamak zorundayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki Corona virüsü vakalarının artış hızında bir yavaşlama tespit edildiğini, ancak durumun halen "kırılgan" olduğunu söyledi

ads ads ads ads
10/04/2020

ads
Merkel: Daha uzun süre corona virüsüyle yaşamak zorundayız

Corona virüsüne karşı tedbirleri ele alan kriz masasının toplantısından sonra konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan sosyal temas yasağı ve gıda satışı dışında neredeyse tüm mağazaların kapalı olması gibi önlemlere uyanlara teşekkür etti. Merkel gidişatın şu an için Almanya'da daha sıkı önlemlere ihtiyaç olmadığını gösterdiğini kaydetti ve "Dikkatli olmazsak şu ana kadar ulaştığımız başarıyı hızlı bir biçimde yok edebiliriz," dedi.

Halkı önümüzdeki Paskalya Bayramı günlerinde önlemlere çok sıkı uymaya davet eden Merkel, gelecek hafta Çarşamba günü eyaletlerin başbakanlarıyla alınan önlemlerin devamı konusunu ele alacaklarını bildirdi.

Merkel, normal hayata dönüşün çok daha uzun sürebileceğini ima ederek, "Her şeyin eskisi gibi olabileceğini ve normal hayatımıza dönebileceğimizi söyleyen ilk kişi olmayı çok arzulardım. Ama daha uzun bir süre bu pandemiyle yaşamak zorundayız," diye konuştu.

 

10/04/2020 12:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: merkek, almanya korona virüs, Korona virüs, korona virüs Kıbrıs, kktc korona virüs, dünya korona virüs, haberkibris, haber, Kıbrıs haber, haber Kıbrıs, kktc, Kıbrıs haber son dakika, korona virüste durum ne, korona virüs hangi ülkelere bulaştı,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.