Metal grubu yeni bulunan fosile isim kaynağı oldu

Yunan black metal grubu Rotting Christ’ın kurucuları Sakis ve Themis Solis kardeşlerin soyismi yeni bulunan bir tür yılanyıldızı türünün fosiline verildi.

ads ads ads ads
04/11/2020
HK

ads
Metal grubu yeni bulunan fosile isim kaynağı oldu

Lüksemburg Doğa Tarihi Müzesi’nden iki araştırmacı buldukları yeni bir tür yılanyıldızı fosiline Yunan black metal grubu Rotting Christ’ın kurucularından esinlenerek Brezinacantha Tolis ismini verdiler.

Fosili bulan araştırmacılar Dr. Ben Thuy ve Dr. Lea Numberger, yeni tür ve seçtikleri isim hakkında aşağıdaki bilgiyi verdiler.

“Yılanyıldızı fosilini ilk gördüğümüz anda bunun heyecan verici bir şey olduğunu hemen anladık. Araştırmalarımız sonucunda bunun daha önce bilinmeyen bir tür olduğu ortaya çıktı ve keşfi isimlendirme ayrıcalığı da bizim oldu. Türün ismini koymak için ikimizin bilim ve müziğe olan ortak tutkusunu birleştirdik ve en sevdiğimiz gruplardan birini onurlandırmaya karar verdik. Bu yeni fosil eskiden okyanusun dibinde, karanlık ve zehirli bir ortamda diğer ölü türlerin üzerinde gezinirdi. Bu tam black metal! Yeni türe Sakis ve Themis Tolis kardeşlerin adını vermek bizim onların yetenek ve emeklerini akademik olarak tanınması anlamına geliyor. Şimdi bir parça ölümsüzlüğe sahip oldular çünkü bilimsel türlerin isimleri sonsuza kadardır.”

Rotting Christ’ın gitarist ve solisi Sakis Tolis ise bilim insanlarının bu davranışının kendisini onurlandırdığı belirtti. Tolis bu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bir fosile benim adımı verdikleri için Paleontoloji topluluğuna ve özellikle Dr. Ben Thuy ve Dr. Lea Numberger’e en içten şekilde teşekkür ederim. Bu şu ana kadar aldığım en büyük bireysel onur ve bir müzisyen olarak bu zor zamanlarda yeni müzik yaratmak için bana güç veriyor. Brezinacantha Tolis, Maastricht’te Doğa Tarihi Müzesi’nde görülebilir. Eğer fırsatınız olursa bir göz atın.”

04/11/2020 08:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sakis, Themis Solis, Metal grubu
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.