Metal kutudaki içeceklere dikkat!

Her günü sıklıkla tüketilen metal kutudaki içecekler tehlike saçıyor. Uzmanlar ise uyarıyor. Bu içecekler içinde barındırdıkları zehirli metaller nedeniyle bazı hastalıklara yol açabiliyor.

ads ads ads ads
13/05/2023
cnn-türk

ads
Metal kutudaki içeceklere dikkat!

Meyve suları, bitki bazlı sütler ve bazı gazlı içecekler incelendi. Yapılan incelemede yaygın olarak kullanılan bu içeceklerin içinde standartların üzerinde olan zehirli metaller çıktı. Bu içeceklerin her gün tüketilmesi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Uzmanlar tüketimin en aza indirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Alternatif olarak ise cam şişe öneriliyor.

Prof. Dr. Vedat Göral konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

"Bu hazır karışık meyve suları, bitkisel bazlı sütlerde ve asitli içeceklerde toksik metallerin çok yüksek olduğu saptanmış, bu metalleri eğer biz her gün tüketirsek, metallerin birikimine bağlı olarak ileriki zamanlarda akciğer kanseri, prostat kanseri, kemik erimesi ve birtakım astım, nefes darlığı gibi şikayetler meydana gelebilir.

Hazır, karışık meyve sularının içilmemesi lazım veya tek tük arada içebiliriz. Bitki bazlı sütlerden ve asitli içeceklerden uzak durmamız lazım. Metalde bulunan birtakım metaller içeceğe geçiyor.

Üzerinde bir sürü bakteri virüsler bulaşabilir. Biz bu kapağı açıp direk ağzımızı, dudaklarımızı buraya deyip geçiyoruz. Halbuki buradaki bakteriler virüsler biz düşünmüyoruz. Dolayısıyla buranın temizlenmesi lazım. Temizlendikten sonra içilmesi lazım.

Cam çok daha iyi. Çünkü plastiğin birtakım sakıncaları var. Plastiklerde bir takım kimyasal maddeler vücuda giriyor."

13/05/2023 11:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: metal, içecek, dikkat,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.