Microsoft ile Sony anlaştı! Güçler birleşiyor

ads ads ads ads
17/05/2019

ads
Microsoft ile Sony anlaştı! Güçler birleşiyor

Bulut tabanlı oyun deneyimi ve yapay zeka için anlaşmaya varan Sony ve Microsoft'un CEO'ları stratejik işbirliği yaptı.

Sony ve Microsoft, iş birliğine gitme kararı aldı. İki şirket, Microsoft'un bulut platformu Azure odaklı yeni bir oyun deneyimi için ortaklık yaptı.

Sony CEO'su Kenichiro Yoshida ile Microsoft CEO'su Satya Nadella, bulut tabanlı yapay zeka çözümleri geliştirmek için el sıkıştı. Taraflar tarafından imzalanan antlaşma çerçevesinde, iki şirket, oyun ve içerik akışı hizmetlerini desteklemek için Microsoft Azure'da ortak bulut çözümleri geliştirecek.

Ayrıca, Sony'nin oyun ve içerik akışı hizmetleri için mevcut Microsoft Azure platformu kullanılacak. Anlaşma kapsamında ayrıca Sony ve Microsoft, yeni akıllı görüntü sensörlerini içeren yarı iletkenler ve AI (yapay zeka) alanlarında da işbirliğine gidecek, keşfedecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sony'nin CEO'su Kenichiro Yoshida, "PlayStation'ın kendisi yaratıcılık ve teknolojinin entegrasyonu ile ortaya çıktı. Misyonumuz, bu platformu, mümkün olan en iyi deneyimi sağlayan bir bulut ortamı ile her zaman ve her yerde sorunsuz bir şekilde geliştirmek. Uzun yıllar boyunca Microsoft bizim için kilit bir iş ortağı oldu, elbette iki şirket de bazı alanlarda rekabet ediyordu.

17/05/2019 15:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Microsoft ile Sony anlaştı! Güçler birleşiyor, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.