Microsoft'un efsane ismi 60 yaşında

ads ads ads ads
31/10/2015

ads
Microsoft'un efsane ismi 60 yaşında

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, başarılarla dolu 60 yılı geride bıraktı.

Bill Gates'in annesi onun bir avukat olmasını istiyordu. Ancak işler onun ailesinin planladığı şekilde gitmedi ve Harvard'da hukuk okumak yerine Microsoft'un kurucusu olmayı seçti.

Bir şeyi kesin olarak söyleyebiliriz ki Gates hangi alanı seçerse seçsin muhtemelen başarılı olacaktı. Biz onun davalar yerine bilgisayarları tercih etmesi nedeniyle şanslı sayılabiliriz.

Deneyimli yönetici ve ABD'li iş adamı, kimilerine göre bir dahi olan William Henry Gates III, 60 yıl önce bugün Seattle'da dünyaya geldi. Ve sadece yirmi yıl sonra Gates ve ortağı Paul Allen, MITS Altair 8800 için BASIC yorumlayıcı satmak için Microsoft'u (veya o zamanki adıyla Micro-Soft) kurdu. Bu aynı zamanda dünyaya hükmedecek büyük yükselişin ilk adımı oluyordu.

80 ve 90'lı yıllar boyunca kişisel bilgisayarlar hızla azalan maliyetleri nedeniyle yaygınlaşıyordu. Microsoft'un DOS ve sonraki Windows işletim sistemi Apple dışı tüm bilgisayarları hakimiyeti altına almaya başladı. Tüketiciler artık bilgisayarların güç düğmesine bastıklarında Gates'in imzası olan uçan, çok renkli ve bölmeli Windows logosunu görümeye başlıyorlardı.

1975 yılında başlayan macera onu dünyanın en zengin kişiler listesine kadar yükseltiyordu. Aynı zamanda Bill & Melinda Gates Vakfı'nın başkan yardımcısı olan Gates, önemli yardım faaliyetlerinde bulunarak sosyal yardımlaşma projelerini ihmal etmiyordu.

Vizyonuyla, içinde bulunduğumuz yüzyıla damgasını vurmuş önemli figürlerden biri olmayı başaran Gates, şimdi 60. doğum gününü kutluyor. 

31/10/2015 14:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bill gates, microsoft
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.