Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu: KTOEÖS ile uzlaştık

ads ads ads ads
01/06/2023

ads
Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu: KTOEÖS ile uzlaştık

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile bugün yaptımları görüşmenin ardından uzlaşıya vardıklarını ve sendikanın eylemlerine son vermesini beklediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, varılan uzlaşı sonucunda, ikinci dönem ara sınavlarında alınan notların dönem sonu notu olarak sayılacağını belirtti.

İkinci dönem ara sınav notları geçmek için yeterli değilse, 8-9-10-11’inci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin bütünleme sınavına girecek kaydeden Çavuşoğlu, 6’ncı ve 7’nci sınıflar için bütünleme sınavı düzenlenmeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ikinci dönem ara sınavlarında alınan notların dönem sonu notu olarak sayılacağını belirtti. Çavuşoğlu, 6. ve 7. sınıflar haricinde diğer tüm sınıflarda geçmek için yeterli notu alamayan öğrencilerin bütünleme sınavına girebileceğini söyledi.

Karneler ile ilgili tartışmaların da ortadan kalkacağını ifade eden Çavuşoğlu, yeni akademik takvimin yarın Bakanlık tarafından açıklanacağını belirtti.

Haber Kıbrıs’a konuşan KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, “Uzlaşılan bazı konular var. Bu konuları yönetimimize götüreceğiz.” dedi. 

Gökçebel, “Biliyorsunuz ki yasa geçti. Bununla ilgili atılacak adımlar ve diğerleri ortada durur.  Dolayısıyla bu sürecin nasıl devam edeceğini hep birlikte konuşacağız” ifadesini kullandı. 
 

01/06/2023 18:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu: KTOEÖS ile uzlaştık
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.