Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden Hükümete Çağrı

MİLLİYETÇİ DEMOKRASİ PARTİSİ’NDEN MÜZİSYENLERE DESTEĞİNDEN DOLAYI LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ’NE TEBRİK, HÜKÜMETE ÇAĞRI

ads ads ads ads
26/02/2021

ads
Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden Hükümete Çağrı

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), pandemi nedeniyle halkın içinde bulunduğu bu zorlu dönemde Lefkoşa Türk Belediye’sinin (LTB) kendi müzisyenlerine sahip çıkmasından dolayı tebrik etti; aynı duyarlılığı göstermesi için hükümete de çağrıda bulundu.
MDP Gençlik, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemre Seziner yaptığı açıklamada, normal şartlarda bile ekmeğini taştan çıkaran sanatçıların pandemi nedeniyle eğlence sektörü, özel eğitim merkezleri ve sanat merkezlerinin de kapanmasıyla unutulduğunu kaydederek, “Ekonomik destek ödemelerinden de yararlanamayan sanat emekçileri, adeta kaderine terk edilmiştir” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur’’ sözünü hatırlatan Seziner, devletin sanata ve sanatçıya verdiği değeri bu süreçte göremediklerini savundu.
Seziner, şöyle devam etti:
“Bizler Milliyetçi Demorkasi Partisi olarak, Hükümetin hiç yokmuş gibi davrandığı, görmezden gelip adeta sağır ve dilsizi oynadığı Sanat Emekçileri için, bir an önce sorumluluk alıp toplumun can damarlarından biri olan sanatın üreticilerinin de yanında olması gerektiğini Hükümet'e hatırlatır, ivedilikle harekete geçilmesini beklediğimiz ve konunun yakinen takipçisi olacağımızı Tüm Kamuoyu ile paylaşırız.”

26/02/2021 12:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Milliyetçi Demokrasi Partisi, Lefkoşa Türk Belediye
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.