Mobius: Türk Lirası'ndaki tepki mantıklı değil

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında yaşanan değişiklik sonrası Türk Lirası'nda görülen tepkinin aşırı olduğunu, gelecekte para biriminin istikrarlı olacağını belirtti.

ads ads ads ads
25/03/2021

ads
Mobius: Türk Lirası'ndaki tepki mantıklı değil

Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius, "Türk Lirası'nın bu zayıflıkla devam etmeyeceğini, gelecekte istikrarlı olacağını düşünüyorum" dedi.
Bloomberg TV'de soruları yanıtlayan Mobius "Ne zaman bir merkez bankası başkanı değişse bu bir panik yaratır. Buna rağmen yeni TCMB başkanının açıklamasına baktığınızda istikrarlı bir Türk Lirası hedefi görüyorsunuz. Türk Lirası'ndaki tepkinin aşırı olduğunu, mantıklı olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Kurun zayıfladığını ya da güçlendiğini görmek için baktıkları ölçütlerden birinin satın alma gücü paritesi olduğunu belirten Mobius, yatırımcı olarak kendini kur zayıflıklarına karşı nasıl koruduğu sorusuna ise "Kur zayıflıklarından fayda sağlayabilecek şirketlerin hisselerini seçmeye çalışıyoruz. Örneğin Türkiye’de ihracat yapan bir yazılım şirketinde yatırımımız var" dedi.

25/03/2021 08:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mobius, Türk Lirası, yatırım, piyasalar, Ekonomi, Merkez Bankası
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.