Monoton evlilikler için bazı ipuçları

ads ads ads ads
30/08/2016

ads
Monoton evlilikler için bazı ipuçları

Uzun süren evlilikler veya ilişkiler bir süre sonra monotonlaşarak cazibesini yitirebiliyor. Oysa biraz özveri, biraz özenle monotonlaşan ilişkiler eski canlılığına kavuşturulabilir.Gelin beraber göz atalım, neler yapılabilir monotonlaşan ilişkileri kurtarabilmek için

Sağlıklı İletişim Kurmak :

İletişim kurmak denilince akla ilk gelen, konuşmak, anlatmak olur. Oysa en güçlü iletişim kurma yöntemi nedir biliyor musunuz ? Dinlemektir. Eşinizi sağlıklı bir şekilde dinlemeyi başarabilirseniz, aranızdaki iletişim sorunlarını da teker teker aşarak, güçlü iletişim becerileri geliştirebilirsiniz. Ayrıca iletişim kurarken, karşınızdaki kişiyi, eleştirmek, yargılamak, dalga geçmek, aşağılamaktan kesinlikle kaçınmalısınız. İletişim esnasında olumlu duygularınızı ifade etmektende, olmsuz duygularınızı ifade etmekten de çekinmemelisiniz. Evlilikte veya uzun süren ilişkilerde fikir ayrılıkları ve çatışmalar mutlaka olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Önemli olan bu durumları "yönetme" biçiminizdir. Yani yapıcı olmak, çözüme odaklanmak ve iletişim becerilerinizi ustaca kullanmak.

Birlikte Kaliteli Zaman Geçirmek :

Bir duygusal ilişkiyi güçlendiren en temel unsurlardan biri, eşinizin, sevgilinizin en iyi "dostunuz, arkadaşınız" olabilmesidir ! Bir çok konuda muhabbet edebilmeniz, beraber kahkahalarla gülebilmeniz, gerektiğinde beraberce hüzünlenmeniz, sağlıklı bir ilişki kurabilmek açısından çok önemlidir. En az bunun kadar önemli olan başka bir unsur daha vardır ki, o da zamanı paylaşırken birbirinize "alan" tanımanızdır. Yani birbirinizle ne çok yan yana, ne de çok uzak kalmamak şartı ile mutlu zaman geçirme becerilerine sahip olabilmeniz.

Birbirinize İltifat Edin:

Her gün birbirinize iltifat etmeyi alışkanlık haline getirin. İnsan doğası, olumsuzu görmeye daha çok meyillidir ve böylece çekim yasası gereği de bu odağı sürekli büyütür. O halde büyütmemiz gereken odak, birbirinizin olumlu yönleri olmalıdır. Her gün eşinizin, sevgilinizin beş olumlu özelliğini hatırlayarak, ona söyleyin. İlişkinizin günden güne daha da güzelleştiğini fark edeceksiniz.

Aile faktörüne dikkat!:

Bazen danışmanlık yaptığım çiftler şöyle bir sıkıntı ile gelebiliyorlar. “Eşim, ailesi ile daha çok zaman geçiriyor.” “Eşim ailesinin sözünden asla çıkmıyor.” Ya da “Eşim ailesi ile ilgili hiçbir yorumda bulunmamı istemiyor.” Türk toplumunda aile önemlidir, anne, baba, kardeş ve akrabalarımıza gereken ilgi, sevgi ve saygıyı her zaman göstermek zorundayız. Ancak unutmamanız gereken şu ki; artık siz de bir ailesiniz ve kendi ailenize de odaklanarak, mutlu yaşamak zorundasınız. Lütfen bunun farkındalığını geliştirin. Eğer ailenizden kopamamak, hala onların sözlerinden çıkamamak gibi bir sorun yaşıyorsanız, bir uzmandan mutlaka yardım alın.

Romantizm, olmazsa olmaz:

Boş zamanlarınızda baş başa yapacağınız aktiviteler ilişkinizi güçlendirecektir. Beraber sinemaya gitmek, romantik bir akşam yemeği yemke, akşam ay ışığı altında el ele yürüyüş yapmak. Hafta sonu birkaç günlük kısa, romantik bir tatile çıkmak. Dans etmek, romantik bir film seyretmek v.s. ilişkinizin büyüsünü devam ettirebileceğiniz aktivelerdir. Bunlar için mutlaka zaman yaratmalısınız.

Cinsel yaşama özen gösterin:

Günlük hayatta yaşanan stres, iş hayatında yaşanan gerginlikler, aile içindeki sorumluluklar, çocukların sorumlulukları, psikolojik ya da fiziksel problemler, cinsel hayatınızı etkiler. Bu yaşanan problemlerin farkında olmak önemlidir. Bu problemlerin çözülmezi gerekir. Problemi görmezden gelmek, ne yazık ki problemi çözmez. Bu konudaki farkındalıklarınızı artırın. Mottonuz şu olmalı, "sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıyım." Evliliğinizin stressiz ve sorunsuz olması, cinsel hayatınızı da renklendirecektir.  

30/08/2016 15:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Monoton evlilikler
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.