Müjdat Gezen 70. yılında sahnelere veda etti: ‘Artık dinlenme zamanı’

Müjdat Gezen’in 70. Sanat Yılı töreni, İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

ads ads ads ads
16/01/2023
Cumhuriyet

ads
Müjdat Gezen 70. yılında sahnelere veda etti: ‘Artık dinlenme zamanı’

Müjdat Gezen’in 70. Sanat Yılı töreni, İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Programın sunuculuğunu Gezen’in eski öğrencilerinden İlker Ayrık üstlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Alev Coşkun, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ile birlikte çok sayıda ünlü isim ve Gezen’in sevenleri katıldı. Yoğun programları nedeniyle törene katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Gezen’e birer mektup gönderdi.

Etkinlik Gökmen Ulu'nun yönetmenliğini yaptığı, Gezen'in hayatını konu alan belgeselle başladı.

Belgeselde yer alan Yeşilçam’dan sahneler, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. 

‘SANATÇININ DEĞERİ BİLİNMELİ'

Belgesel gösteriminden sonra bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, sanatın ve sanatçının değerini bütün toplumun her katmanının bilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Bize, güldüren sanatçı olarak tanıttılar ama izlerken duygulandığımız anlar da oldu. Dolayısıyla sanatçı bizi güldüren, bizi ağlatan, bizi düşündüren değerli bir insandır. Sanatın ve sanatçının önem kazandığı her toplum bir anlamda gelişmiş toplumdur. Gönül ister ki Türkiye'nin bu kabus atmosferinde her siyasetçi zamanının belli bir dilimini, sanatçıya ayırabilsin. Sanatçılarla oturup konuşabilsin, onlarla dertleşebilsin. Ama maalesef böyle bir ortam hemen hemen son 20 yılda hiç yaratılmadı” diye konuştu.

‘CUMHURİYET GAZETESİ VE MÜJDAT GEZEN ÇOK YAKIŞTI BİRBİRİNE’

Müjdat Gezen’in artık Cumhuriyet Gazetesi’nde yazı yazacağını söyleyen Alev Coşkun ise, “Müjdat Gezen 70 yıldan sonra 'ben artık bu işi bırakıyorum ve jübilemi yapıyorum' diyor. Cumhuriyet Gazetesi de yeni bir yazar kazandı. O benim çok eski arkadaşım. Başkanım Sayın Hikmet Çetin'in söylediği gibi işi bırakmamış oluyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde her gün bir damla bal damlatıyor. Hafta sonları da genel bir yazı yazıyor. Gerçekten çok yakıştılar birbirlerine. Cumhuriyet Gazetesi ve Müjdat Gezen çok yakıştı birbirine” dedi.

16/01/2023 11:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: müjdat gezen, sahne, veda,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.