Murat Gül toplam 8 ay hapis yatacak

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, iki farklı davadan yargılanan Murat Gül ile ilgili iki ayrı karar açıkladı.

ads ads ads ads
20/04/2018

ads
Murat Gül toplam 8 ay hapis yatacak

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, patlayıcı madde tasarrufu, ithali yasak şok aleti tasarrufu ve uyuşturucu madde tasarrufu suçlarından suçlu bulduğu Murat Gül’ü toplam 8 ay hapse mahkum etti

Havadis/Devrim DEMİR

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, iki farklı davadan yargılanan Murat Gül ile ilgili iki ayrı karar açıkladı.

“Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu” ile “Kanunsuz Tecavüzü Alet Taşıma” suçlarından 2 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Murat Gül, “Sentetik Cannabinoid Türü Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal ve Tasarrufu” suçlarından 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplamda 8 ay hapis cezası alan sanık Murat Gül, 2 aylık hapis cezasını çektikten sonra 6 aylık hapis cezasını çekmeye başlayacak.

Saldırı araçları huzur bozuyor

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer tarafından açıklanan kararda,

Sanığın 2 adet benzer sabıkası bulunmasının ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal etmiş olmasının ağırlaştırıcı sebep olduğunu belirtildi. Sağer, uyuşturucu suçlarının tek başına Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündemindeki davaların yarısını oluşturduğunu vurgulayarak, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin insan sağlığı için son derece tehlikeli olduğuna da dikkat çekti.

Yargıç Temay Sağer, sanık Murat Gül’e “Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu” ile “Kanunsuz Tecavüzü Alet Taşıma” suçlarından 2 ay, “Sentetik Cannabinoid Türü Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal ve Tasarrufu” suçlarındansa 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Sağer, sanığın ilk cezasını çektikten sonra ikinci cezasını çekmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

20/04/2018 09:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Murat Gül, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.