Mutfağınızdan atmanız gereken eşyalar

İşte mutfağınızdan uzaklaştırmanız gereken eşyalar...

ads ads ads ads
03/12/2018

ads
Mutfağınızdan atmanız gereken eşyalar

İçerisinde çok fazla malzeme bulunan derin dolaplar bir ürünü bulmanızı zorlaştırırken, en çok kullandığınız malzemelerin kolay ve bulunabilir bir yerde olmaması yemek yapma işini işkenceye dönüştürebilir. Bu da artık mutfağınıza yeni bir düzenleme yapma zamanının geldiğini gösterir. İşte mutfağınızdan uzaklaştırmanız gereken eşyalar...

Küflenmiş ve bozulmuş gıdalar: Mutfağınızı düzenlemeden önce yapmanız gereken ilk şey, bozulmaya başlayan ve artık kullanılmaması gereken gıda ürünleridir. Bu ürünleri mutlaka mutfağınızdan atmanız gerekir.

Sonradan dondurulmuş gıda ürünleri: İçini açıp kullandıktan sonra tekrar ürünü dondurmanız, sağlığınız açısından çok zararlıdır. Özellikle başta et olmak üzere kullanıldıktan sonra ikinci kez dondurulan gıdalar bakteri üretir. Bir an önce bu tarz gıdaları mutfağınızdan uzaklaştırmanızda fayda var.

Birikmiş bulaşıklar: En basiti bile mutfak tezgahının üzerinde biriken bulaşıklar en dkoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Mutlaka tezgah üzerindeki bulunan bulaşıkları temizlemeyi unutmayın.

Gereksiz mutfak aletleri: Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz bir karmaşa yaratır.

Restoranlardan aldığınız bedava ürünler: Çoğu kişi restoranda yediği yemek sonrasında bırakılan peçete, kürdan, küçük sos paketleri gibi ürünleri sonradan lazım olur düşüncesiyle çantasına atar. Zamanla mutfakta biriken ve bir türlü kullanılmayan bu küçük malzemeler göze az gibi görünse de istenmeyen bir karmaşaya sebep olabilir.

Çok nadir kullanılan pişirme malzemeleri: Mutfakta lazım olur diye aldığınız fakat kullanmadığınız pişirme malzemelerini eğer kullanmıyorsanız, ihtiyaç sahiplerine verebilir, mutfağınızda daha geniş bir alan yaratabilirsiniz.

Eskiyen kiler ürünleri: Son kullanma tarifi geçmiş çeşit çeşit baharatlar, tahır ürünleri ve konserve yiyecekler sağlıklı olmadığı gibi mutfağınızda da gereksiz yer kaplar. Bu bakımdan bu ürünlerden kurtularak, kileriniz de daha geniş bir alan yaratabilirsiniz.

Hiç kullanılmayan tava ve tencereler: Heyecanla satın alınan veya hediye gelen tencere ya da tava gibi ürünler hem ağır hem de büyük ürünlerdir. Bu yüzden fazlasıyla karmaşaya sebep olurlar.

Mutfak çekmecesindeki gereksiz küçük ürünler: Zaman içerisinde biriken ve pek dikkat çekmeyen ıvır zıvırlar, aslında çok işinize yarayan çekmeceleri kullanışsız bir hale getirebilirler. Bu yüzden mutfak düzenlemesi yaparken onları tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

03/12/2018 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mutfak, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

NASA'nın ''Gezegen X'' teorisi: Dokuzuncu Gezegen gerçek mi?

HK YAŞAM - TEKNOLOJİ

Bilim insanları, Güneş sisteminin derinliklerinde bir "Gezegen X" olabileceğini düşündüren matematiksel kanıtlar buldu. Neptün büyüklüğündeki bu varsayımsal gezegenin, Plüton'un çok ötesinde oldukça geniş bir yörüngede Güneş etrafında döndüğü tahmin ediliyor. Araştırmacıların "Dokuzuncu Gezegen" adını verdiği gök cismi, Dünya'nın yaklaşık 10 katı bir kütleye sahip olabilir.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.