Müzikseverlerin Merakla Beklediği Açıklama Geldi!

ads ads ads ads
24/03/2014

ads
Müzikseverlerin Merakla Beklediği Açıklama Geldi!

Yakın Doğu Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Rock’n Cyprus etkinliğinin kapanış konseri 24 Mayıs’ta dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple ile gerçekleşecek.

Rock’n Cyprus konserlerinde ayrıca 17 Mayıs’ta Şebnem Ferah, Bülent Ortaçgil ve TNK, 21 Mayıs’ta Kolpa, 22 Mayıs’ta Pinhani, 23 Mayıs’ta Yüksek Sadakat konserleri yapılacak.

Deep Purple konseri hakkında bugün YDÜ AKM’de basın toplantısı düzenlendi.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel, YDÜ’nün “Adada kıtalı gibi yaşamak” sloganıyla, bugüne dek ilklerin ve yeniliklerin temsilcisi olduğunu kaydederek, YDÜ olarak tüm dünyada etki bırakacak, tüm adayı kucaklayacak ve her yaştan insanı eğlendirecek bir organizasyona imza atmak istediklerini söyledi.

Deep Purple grubunun tüm dünya için ortak bir tutku olduğunu dile getiren Günsel, yine üniversite yakınlarında yeni kurulacak “Park Near East” alanında tarihi bir gün yaşamak ve yaşatmak adına “tulumunu al gel” sloganı kullandıklarını söyledi.

Günsel KKTC’den dünyaya sıcak ve içten bir “müzik selâmı” yollayarak, müziğin sınır tanımadığını ve siyasete alet edilemeyecek derecede evrensel olduğunu göstereceklerini vurguladı.

Deep Purple’ın müziğiyle ifade ettiği dik duruşun YDÜ’nün duruşuyla örtüştüğünü kaydeden Günsel, YDÜ’nün 25. Yılı etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü birçok sanatçının Adaya taşınacağını da ekledi.

SAVAŞAN

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan da “Park Near East” Projesi hakkında bilgi verdiği konuşmasında, projenin ilk aşamasının 2 ayda tamamlanacağını söyledi.

Savaşan 220 bin metrekarelik hayranlık uyandıracak bu alanın konser gecesi 150 bin kişiyi ağırlayacağını söyleyerek, konsere gelecek herkesin iyi ve mutlu zaman geçirmesini diledi.

GARİP

YDÜ İletişim Başkanı Tamer Garip de 25. Yıl etkinlikleri çerçevesinde “YDÜ tarihine sahip çıkıyor” sloganıyla düzenledikleri Kıbrıs Haritaları Sergisi düzenlendiğini ve bu sergi için bir de belgesel çalışması başlattıklarını söyledi.

Garip, Deep Purple gibi tarihi bir olguyu ve Adada bırakacağı etkiyi de başka bir belgeselle kayıtlara geçmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları cevaplandı.

TÜZÜNKAN

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı Murat Tüzünkan bir soruya karşılık deep Purple’ın teklifi çok rahat kabul ettiğini anlayışlı davrandığını ve çok fazla müzakere yaşanmadığını açıkladı.

Tüzünkan konser alanı ve Deep Purple’ın toplam maliyetini 3 Milyon TL olarak açıkladı ve toplumun YDÜ’ye kattıklarını yeniden topluma vermek adına ücretsiz olacak konserde maliyetin söz konusu yapılamayacağını ekledi.

www.neu.edu.tr adresinde konser için yer ayrılabileceğini de ekleyen Tüzünkan, çadır kurmak isteyip de çadırı olmayanlara çadır da sağlanacağını söyledi.

Tüzünkan Türkiye’den KKTC’ye uçuş yapılan her noktadan ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinden konsere özel ve uygun fiyatlı uçuşlar düzenleneceğini de söyledi.

RUM ENGELİNE TAKILIR MI?

Tüzünkan başka bir soruya karşılık Rum tarafının konseri engelleme girişimleri bulunduğu haberlerinin doğru olduğunu fakat grubun bu konsere büyük önem verdiğini söyledi.

Tüzünkan konserin siyasi anlam taşımadığını YDÜ etkinliklerinin final konseri olacağını ve toplumla bir paylaşım olacağını ifade etti.

Tüzünkan bu satte artık konserin engellenebilme şansının yok denecek kadar az olduğunu, konserin halklar arasında bölücü değil birleştirici rol oynaması gerektiğini de belirtti.

ERCAN’A YDÜ’NÜN UÇAĞIYLA GELECEK

Başka bir soruya karşılık grubun tamamının Adaya geleceğini söyleyen Tüzünkan, Deep Purple’ın Ercan Havaalanı’na YDÜ’nün özel uçağıyla geleceğini bunun da ayrı bir gurur kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

24/03/2014 16:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Deep Purple
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.