Myanmar'daki darbe karşı gösterilerde can kaybı 737'ye yükseldi

Myanmar'da darbe karşıtı gösterilerde öldürülen sivil sayısı 737'ye çıktı.

ads ads ads ads
19/04/2021

ads
Myanmar'daki darbe karşı gösterilerde can kaybı 737'ye yükseldi

Myanmar'da darbe karşıtı gösterilerde öldürülen sivil sayısı 737'ye çıktı. Askeri yönetime karşı sivil hükümet kuran Ulusal Meclisi Temsil Komitesi, 24 Nisan'da düzenlenecek ASEAN zirvesinde sivil hükümetin de temsil edilmesini talep etti.

Myanmar'da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protestolar sürüyor.

Ülkede son 24 saatte 7 kişi daha gösterilerde hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin silahlı saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 737'ye yükseldi.

Ülkede, 3 bin 229 kişi ise darbeden bu yana gözaltında tutulyor.

Darbe karşıtı komite, ASEAN zirvesinde temsil edilmek istiyor

Askeri darbe karşıtı muhalif milletvekillerinin oluşturduğu Ulusal Meclisi Temsil Komitesi (CRPH), askeri yönetime karşı kurdukları "sivil hükümetin", Myanmar krizini görüşmek üzere 24 Nisan'da Endonezya'da yapılacak Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) liderler zirvesinde temsil edilmesi talebinde bulundu.

Myanmar'da neler oldu?

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

19/04/2021 09:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Myanmar, darbe
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.