15. Medoş Lalesi Festivali yapıldı

ads ads ads ads
24/03/2019

ads
15. Medoş Lalesi Festivali yapıldı

Yenierenköy Belediyesi, Avtepe Muhtarlığı ve bölgedeki  sivil toplum örgütleri işbirliğinde düzenlenen 15’inci Avtepe Medoş Lalesi Festival’ine evsahipliği yaptı.

Avtepe Köy meydanında yer alan etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Avtepe Muhtarı Rezvan İnlen, festivalin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti. Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da bölgeyi etkisi altına alan rüzgar nedeniyle etkinlikte kurulan stantların zarar gördüğünü ifade ederek belediye çalışanlarının özverili çalışmasıyla  stantların yeniden kurulduğunu anlattı.

Medoş lalesini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve bu yönde farkındalık yaratmak amacıyla söz konusu festivali düzenlediklerini vurgulayan Yeşilırmak, medoş lalelerinin koparılmaması yönünde çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı.

Daha sonra Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali bir konuşma yaptı. 15. Kez düzenlenen Medoş Lalesi festivaline ilginin oldukça yoğun olduğunu kaydedeb Şahali,  özellikle  turistlerin bu festivale ilgi gösterdiğini söyledi. Böylesi festivallerin iç turizmin yanı sıra ülke turizmine de katkı sağladığını dile getiren Şahali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu tür  festivaller ile tanıtıldığını ve kültürel değerlerinin de ön plana çıktığını belirtti. Medoş lalesinin korunması yönünde ciddi bir farkındalık oluştuğunu anlatan Bakan Şahali, böylesi değerlerin geleceğe taşınmasının önemine değinerek konuşmasını tamamladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Dünyada bir tek Kıbrıs’ta yetişen Medoş lalesinin korunmasıyla ilgili olarak çalışma yürüttüklerini anlatarak, söz konusu lalelere zarar verenler için cezai yaptırımlar konusunda emirname yayınladıklarını belirtti.

Tepebaşı, Avtepe ve Güney Kıbrıs Rum kesiminde yetişen Medoş lalesinin korunmasının önemine değinen Bakan Ataoğlu, medoş lalesine zarar verilmesinin aynı zamanda ülke kültür ve değerlerine de zarar verilmesi anlamına geldiğini söyledi. Ataoğlu, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından etkinlik şiir dinletileri ve dans gösterileriyle sürdü. Gün boyu devam eden etkinlikte vatandaşlar da festivallerin önemine değinerek medoş lalesinin korunması yönünde farkındalık oluştuğunu BRT’ye aktardılar.

Kaynak: BRTK

24/03/2019 20:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Medoş Lalesi Festivali, Yenierenköy Belediyesi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.