2020'nin en önemli gök olaylarından biri: Pembe Süper Ay

2020 yılının en etkileyici doğa olaylarından biri olacak Süper Pembe Ay’a kısa bir süre kaldı. 2020’nin en büyük ve en parlak Ay görüntüsünü sunacak olan Süper Pembe Ay, kısa bir süre sonra gökyüzünde görsel bir şölen sunacak.

ads ads ads ads
07/04/2020

ads
2020'nin en önemli gök olaylarından biri: Pembe Süper Ay

dünyadaki hemen hemen bütün ülkelerinin koronavirüs pandemisi ile savaştığı bu günlerde hepimizin biraz olsun gündemden uzaklaşmasını sağlayacak bir doğa olayı gerçekleşmek üzere: Süper Pembe Ay.

Ay’ın dolunay halini, her ay bir defa görüyoruz. Süper Ay ise dolunay halinin çok özel bir dönemini ifade ediyor. Ay’ın hem dolunay halinde olduğu hem de Dünya’ya en yakın konumda olduğu görünüşüne Süper Ay deniyor. 

2020’nin en büyük ve en parlak Süper Ay’ı 7 Nisan'da

 Süper Ay  bu yıl gerçekleşecek diğer Süper Ay’lardan çok daha önemli. Çünkü 7 Nisan’da göreceğimiz Süper Ay, 2020 yılının en büyük ve en parlak Süper Ay görüntüsü olacak. 

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Süper Ay’a aslında “Süper Pembe Ay” deniyor. Süper Pembe Ay ismi, kuzey yarımkürenin bahar mevsiminin ilk dolunayı olmasından geliyor. Pembe takısı da ABD ve Kanada’da ilkbaharda açan Phlox subulata çiçeğinden yola çıkılarak Süper Ay’a eklendi. İyi bir teleskopla bakıldığında pembe ve turuncu tonlarında görülecek olan Süper Ay, çıplak gözle bakıldığında ise daha çok turuncu tonlarda görülebilecek. 

2020 yılının en büyük ve en parlak Süper Ay’ı, 7 Nisan gece saatlerinde ve 8 Nisan sabaha karşı izlenebilecek. Bu seferki Süper Ay’ı kaçıranların üzülmesine gerek yok. Bu yıl mayıs ayında da tekrar bir Süper Ay görüntüsü ile karşılaşacağız.

Kimi zaman Paskal Dolunayı olarak da anılan Süper Ay, 2020 yılının en parlak ve en büyük Süper Ay'ı olmasıyla da öne çıkıyor. Gecenin karanlığını parlak ve ışıltılı bir şekilde aydınlatacak olan pembe Süper Ay, 8 Nisan tarihinde bizleri karşılayacak.

NEDEN PEMBE SÜPER AY?
İyi bir teleskopla bakıldığında pembe tonlarında, turuncuya yakın bir renk tonu ile izleyebileceğiniz Süper Ay tutulması, aslında kuzey baharının ilk dolunayı olmasından dolayı geleneksel olarak "Pembe Ay" olarak biliniyor. Bu ismi ise, Kuzey Amerika'nın doğusunda ilkbahar mevsiminde çiçek açan pembe bir çiçek olan Phlox Subulata'dan alıyor.

Bir sonraki Süper Ay tutulması ise, 7 Mayıs'ta gerçekleşecek.

PEMBE SÜPER AY SAAT KAÇTA?
Nasa'dan derlediğimiz verilere göre; Ay, Türkiye saati ile 21:08'de yerberi yani dünyaya en yakın konuma gelecek. 8 Nisan 05.38'de ise full dolunay gözlemlenecek.

YILIN EN BÜYÜK VE EN PARLAK DOLUNAYININ ETKİLERİ NELER?
Pembe ay kimi kültürlerde doğum ve yenilenmeyi temsil ediyor. Baharın ilk dolunayı olması sebebiyle de pembe adlandırılan Süper ay, kış uykusundan uyanmayı ve ruhun yeniden hayat bulmasını sembolize ediyor.

Günün tavsiyeleri:
*Yeni kararlar almak
*Geleceği düşünmek ve planlamak
*Hayatınıza yeni pozitif dinamikler sokmak
*Yeni bir şeye başlamak (hobi, spor, yabancı dil vs)
*Zihni arındırmak
*Düzenleme ve Temizlik yapmak

07/04/2020 16:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 2020, süper ay, koronavirüs, gökolayı, görsel,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.