Bataryaların ömrünü uzatan çipli sistem

Akıllı telefonlarla ilgili yaşanan gelişmeler her ne kadar iç açıcı olsa bile bataryaların ömrünü uzatacak sistemlerin henüz geliştirilmemesi kullanıcılar için kötü oldu.

ads ads ads ads
16/11/2019
HK

ads
Bataryaların ömrünü uzatan çipli sistem

Akıllı telefonlarla ilgili yaşanan gelişmeler her ne kadar iç açıcı olsa bile bataryaların ömrünü uzatacak sistemlerin henüz geliştirilmemesi kullanıcılar için kötü oldu. Araştırma ve geliştirme yapan bilim insanları konuyla ilgili önemli bir buluşa imza attı.

Elektronik cihazların en büyük sorunlarından birisi de elbette bataryalarının çok kısa bir süre içerisinde bitmesidir. Uzun bir süredir lityum iyon pillerine mecbur kalan teknoloji şirketleri, yeni batarya türleri deniyor. Bu batarya türleri içerisinde henüz kullanıma uygun olanı bulunmuyor.

ABD’de bulunan “California San Diego University” bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, yeni bir batarya üretmedi. Ancak bunun yerine daha çok bataryaların ömrünü uzatabilecek yeni bir sistem geliştirdi.

Bu sistem tamamen çip ile kullanılabiliyor. Basit bir örnek vermek gerekirse, bu sistemi telefonunuzda kullandığınızda yaklaşık olarak %60 civarında bir tasarruf sağlamış olursunuz. Bataryaların ömrünü uzatan bu çipli sistem sadece elektronik cihazlarınız kullanıldığında devreye giriyor  Böylece kullanılan elektronik cihazlar uyku modunda kalıyor. Şimdilik nesnelerin interneti ile kullanılan cihazlarda etki yaratabilen bu sistem ilerleyen zamanlarda bütün cihazlara gelecek.

Bataryalar ile ilgili geliştirilen teknolojiler emekleme çağında. Yakın bir zaman sonra çok daha farklı sistemlerin geliştirilmesi bekleniyor. Sizce bataryaların kullanım süresi yeterli mi?  

16/11/2019 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıllı telefon, telefon, Batarya, pil, kktcBataryaların, haber, kıbrıs, ömrünü, uzatan, çipli, sistem
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.